NRK Meny

Trumps helsereform

Oppsummert

USAs president Donald Trump har ikke lykkes med å få flertall i Kongressen for å oppheve Obamacare og erstatte den med hans egen helsereform, til tross for at republikanerne har flertall.

 • Trump lover billigere medisiner

  President Donald Trump langer ut mot såkalte mellommenn som han mener er blitt styrtrike på å presse opp prisen på reseptbelagte medisiner. Trump sier det skal ordnes opp i urettferdigheten som gjør at vanlige amerikanere ikke har råd til medisiner.

 • Støtter ikke kompromiss likevel

  President Donald Trump kunngjorde tirsdag at han støtter helsereform-kompromisset Demokratene og Republikanerne er blitt enige om. Onsdag ombestemte han seg, skriver NTB.

 • USA fjerner helseforsikring-støtte

  President Donald Trump stopper statlige subsidier til helseforsikringsselskaper i kampen om å fjerne helsereformen Obamacare. Dette ble offentliggjort sent torsdag, timer etter at han undertegnet en presidentordre som skal endre Obamacare.

 • Trump signerte ny presidentordre

  USAs president Donald Trump har signert en presidentordre som skal erstatte deler av «Obamacare». – Det vil påvirke millioner av mennesker, og vil praktisk talt ikke koste myndighetene noenting, sier Trump ifølge Reuters.

 • Planlegger nytt angrep på Obamacare

  Donald Trump vil forsøke seg på en ny vri for å erstatte Obamacare.Torsdag legger han fram en plan som går ut på å bruke et presidentdirektiv for å omgå Kongressen, og som vil tillate amerikanere å kjøpe helseforsikringer i andre delstater.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no