NRK Meny
Donald Trump, Rodrigo Duterte, Tran Dai Quang, Dmitry Medvedev
Foto: Andrew Harnik / AP

Trumps Asia-reise

Oppsummert

USAs president Donald Trump er på en rundreise i fem asiatiske land. Tema som truslene fra Nord-Korea og handelsforbindelser står på programmet. Trump besøker Japan, Sør-Korea, Kina, Vietnam og Filippinene, og deltar på et asiatisk toppmøte.

 • Trump skryter av et sterkere USA

  USAs president Donald Trump betegna sin nylige rundtur i Asia som en «historisk reise» og hevder at USA har styrket sin posisjon i verdenssamfunnet. Han takka USAs innbyggere for «rollen de har spilt» i det han kaller et «comeback» for USA.

 • Trump: Japan med nye sanksjoner

  USAs president sier i kveld at han på sin Asia-reise oppfordra landene han møtte om å bli med på å «isolere» Nord-Korea til landet «stopper sin farlige provokasjon». Ifølge ham lanserte Japan nye sanksjoner mot landet under hans besøk.

 • Følg Trump-tale fra Det hvite hus

  Det er venta at USAs president Donald Trump vil uttale seg om flere tema, blant annet forholdet til Nord-Korea, i en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid. Følg pressekonferansen på NRK.no.

  Det er ventet at Trump vil snakke om Nord-Korea
 • Trump tilbake etter Asia-tur

  President Donald Trump er kommet tilbake til USA, etter det han beskriver som «12 svært vellykkede dager» i Asia. Trump har besøkt Japan, Sør-Korea, Kina, Vietnam og Filippinene.

  U.S. President Donald Trump is greeted with a salute as he arrives aboard Air Force One after travel to five countries in Asia, to Joint Base Andrews, Maryland
  Foto: Jonathan Ernst / Reuters
Det er ventet at Trump vil snakke om Nord-Korea
Demonstrasjoner mot Trump på Filippinene

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no