Hopp til innhold

Trump sier han er tiltalt i dokumentsaken

USAs ekspresident Donald Trump har fått beskjed om at han er tiltalt i dokumentsaken. Det skriver han selv på nettplattformen Truth Social torsdag.

– Den korrupte Biden-administrasjonen har informert advokatene mine om at jeg er tiltalt, skriver Trump. Han legger til at det tilsynelatende er i dokumentsaken.

Videre skriver han at han er bedt om å møte i retten i Miami neste uke.

Flere amerikanske medier meldte onsdag at Trump har fått et såkalt «target letter» fra justisdepartementet, som ofte sendes til personer som er i ferd med å bli tiltalt i føderale straffesaker.

Føderale myndigheter etterforsker Trump for håndteringen av hemmelige dokumenter etter han forlot Det hvite hus og for angivelige forsøk på å klynge seg fast til presidentmakten etter valgnederlaget i 2020.

Trump er allerede tiltalt av myndigheter i New York i den såkalte hysjpengesaken. Selv om han skulle bli dømt i disse sakene, kan han fortsatt stille som presidentkandidat.

(NTB)

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. I en video på Truth Social lagt ut torsdag kveld sier Trump at han er uskyldig mann.

Donald Trump blir tiltalt i dokumentsaken

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. – Jeg er en uskyldig mann, hevder Trump selv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no