NRK Meny
Bears Ears verneområde i Utah i USA
Foto: GEORGE FREY / AFP

Trump og miljø

Oppsummert

Flere miljø og urfolks-grupper varsler at de vil gå til søksmål for å stanse president Trumps reduksjon i to verneområder i Utah. Trump vil redusere størrelsen på Bears Ears med 85 prosent, og Grand Staircase-Escalante med nesten 50 prosent.

 • Trumps plan truer arbeidsplasser

  President Trumps plan om oljeboring langs alle USAs kyster truer millioner av arbeidsplasser og kan føre til tap av milliardinntekter, viser rapport som er utarbeidet av vernegruppen for marine miljøer, Oceania.

 • Ordførere vil konfrontere Trump

  Mange amerikanske ordførere tar nå klimaendringene på alvor og er innstilt på å konfrontere president Donald Trump med at det er nødvendig å innføre tiltak. Trump har karakterisert global oppvarming som en skrøne trakk USA ut av Parisavtalen i fjor.

 • Trump åpner for mer oljeleting

  USAs president Donald Trump vil åpne nye havområder for oljeleting, skriver Politico.Områdene ligger utenfor Atlanterhavskysten, ved Florida og i Stillehavet. Dette er områder som hittil har vært stengt. Beslutningen er ventet å vekke miljøprotester.

 • Gjorde narr av global oppvarming

  Store deler av USA er rammet av kaldt vær. President Donald Trump benyttet i natt anledningen til å latterliggjøre global oppvarming på Twitter. Han foreslår å bruke litt global oppvarming «for å beskytte mot kulda».

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no