NRK Meny
Demonstrasjon mot DACA-skroting.
Foto: Eric Baradat / AFP

Trump og innvandring

Oppsummert

Donald Trump sier at han er nær å få til en avtale med demokratene om DACA-programmet som beskytter unge, papirløse innvandrere. Trump vil kvitte seg med programmet, men er villig til å droppe det dersom det blir enighet om massiv grensekontroll.

 • Endrer statusen til innvandrere

  USA endrer statusen til særlig beskyttede innvandrere fra Nicaragua. Fra og med 2019 vil ikke de 5200 innvandrerne med denne statusen lengre være beskyttet mot deportering, melder nyhetsbyrået Ap.

 • Sessions mot immigrantordning

  USAs utenriksminister Jeff Sessions sier han støtter president Donald Trumps forslag om å fjerne landets såkalte «green card-ordning», melder Reuters. Ordningen gir rundt 50 000 immigranter oppholdstilatelse i USA i året.

 • Nye krav til innvandringsreformer

  USAs president Donald Trump har sendt Kongressen en liste med krav til innvandring. Blant ønskene er en grundig gjennomgang av ordningen om oppholdstillatelse og en ny gjennomgang av «green card»-ordningen.

 • Flyktninger på vei til USA

  De første 52 flyktningene som er del av en avtale mellom Australia og USA, har forlatt stillehavsøyene de har vært internert på og satt kursen mot USA. Barack Obama avtalte å ta imot opptil 1.250 av Australias flyktninger. Trump har kalt avtalen dum.

Pressekonferanse fra Det hvite hus med President Donald Trump

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no