Demonstrasjon mot deportasjon i Texas
Foto: PAUL RATJE / AFP

Trump og innvandring

Oppsummert

President Donald Trump har erklært at kampen mot ulovlig innvandring er et av hans hovedfokus. Han ønsker å fjerne retten til statsborgerskap for barn født av illegale innvandrere til USA, men det er reist tvil om dette er lovlig etter grunnloven.

 • Asylnekt for ulovlige innvandrere

  USA vil ikke lenger tillate at personer som har kommet seg inn i landet ulovlig, søker asyl. Den nye regelen ble kunngjort av USAs departement for innenriks sikkerhet. Det er ventet at den nye regelen vil bli prøvd i domstolene.

 • Stanser Trumps utsendingsforsøk

  En amerikansk ankedomstol har bestemt at president Trump ikke uten videre kan omgjøre DACA-programmet fra Obama-tiden som beskytter unge innvandrere. Endres programmet kan 700.000 unge med foreldre uten lovlig opphold stå i fare for å bli sendt ut.

 • Trump vil sette opp teltleire

  Trump-regjeringen vil for all del unngå at asylsøkere beveger seg fritt mens søknadene deres behandles. Derfor snakker nå president Donald Trump om å sette opp et stort antall telt langs grensa hvor de kan interneres.

 • Trump: – Skyt ved steinkasting

  Hvis migranter forsøker å kaste stein, bør amerikanske soldater handle som om migrantene brukte rifler, sier USAs president Donald Trump i en tale om innvandring torsdag. Valgkampen foran mellomvalget er i innspurten, og Trump satser på innvandring.

 • Trump angrip Paul Ryan

  Donald Trump gjekk til åtak på Paul Ryan, leiaren for Representantenes hus, etter at Ryan ytra at Trump åleine ikkje kan avvikle fødselsrett til statsborgarskap. Trump seier at Ryan bør fokusere på å halde Representanenes hus samla, skriv CNN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no