NRK Meny
DACA-protest i Sunland Park i USA ved den meksikanske grensen
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ / Reuters

Trump og innvandring

Oppsummert

Et nytt forslag om endringer i DACA-programmet som beskytter unge, papirløse innvandrere, skal opp i senatet i januar etter at demokratene og republikanerne er blitt enige. Trump varslet stopp i programmet i september.

 • Trump saksøker Califiornia

  Trump-regjeringen saksøker California over delstatens såkalte sanctuary-lover som gir beskyttelse til ulovlige innvandrere. Justisminister Jeff Sessions varsler nye tiltak som skal tvinge stater og byer til å samarbeide med immigrasjonsmyndighetene.

 • Unge «dreamers» fikk ikke svar

  800.000 ungdommer som kom ulovlig til USA som barn, venter på svar om de får bli eller utvises. President Trump vil utvise de såkalte «drømmerne», men har blitt stanset av domsstolene. 5. mars utløp beskyttelsen de har hatt gjennom Daca-ordningen.

 • Trump tapte i høyesterett

  Amerikansk høyesterett ber president Donald Trump opprettholde beskyttelsen til de såkalte «Dreamers», unge som kom ulovlig til USA som barn. Trump ønsker å utvise denne gruppen, men dette ble avvist i Høyesterett, melder Reuters.

 • Trumps svigerforeldre får opphold

  Foreldrene til USAs førstedame Melania Trump, Viktor og Amalija Knavs, har fått permanent oppholdstillatelse i USA, opplyser advokat Michael Wildes. Wildes vil ikke si om paret vil oppnå statsborgerskap eller hvordan de fikk grønt kort-visumene.

Demonstrasjonen er for forventet å blant annet fokusere på innvandringsreform, helsereform, miljøvern, selvbestemt abort, religionsfrihet, antirasisme og homorettigheter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no