Ulovlige innvandrere sanlet på mottak i McAllen i Texas
Foto: Loren Elliott / Reuters

Trump og innvandring

Oppsummert

President Donald Trump har erklært at kampen mot ulovlig innvandring er et av hans hovedfokus. Trump har blant annet sagt at han vil bygge en mur mot Mexico og fått kraftig kritikk for at barn er skilt fra sine foreldre på grensa til USA.

 • Dommer sier DACA må gjenopprettes

  En føderal dommer har bestemt at Trump-administrasjonen må gjenopprette DACA-programmet som sikrer at unge som kom ulovlig til USA som barn, ikke kan utvises. Det melder Reuters. President Trump ønsker å nedlegge ordningen som ble opprettet av Obama.

 • Trump med mur-ultimatum

  President Donald Trump truer med at han vil legge ned virksomheten til statsapparatet dersom Kongressen ikke finansierer muren mot Mexico og endrer USAs innvandringslover.

  Laster Twitter-innhold
 • Frist for gjenforening holder ikke

  I dag går fristen ut for å gjenforene foreldre og barn som ble splittet på grensa mellom USA og Mexico i april, men fortsatt skal rundt 1300 barn ikke ha fått komme til sine foreldre. Fristen ble satt av en domstol i juni.

 • Nær 1200 born tilbake med foreldra

  Styresmaktene i USA oppgir å ha gitt 1 187 migrantborn tilbake til foreldra etter at dei vart skilde ved grensa til Mexico. Mange hundre born er framleis ikkje tilbake med foreldra sine.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no