NRK Meny
Trude Drevland
Foto: Viking Ocean

Trude Drevland

Oppsummert

Korrupsjonsanklagene mot Bergsn tidligere ordfører Trude Drevland er lagt bort av statsadvokaten. Drevland har fått hard kritikk etter at hun reiste til Venezia med privatfly betalt av et rederi.

 • Drevland får nytt styreverv

  Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, blir nytt styremedlem for stiftelsen Norsk Folkemuseum. Det skriver BT i dag. Drevland har hatt permisjon fra bystyret og alle andre politiske verv etter at hun ble siktet for korrupsjon høsten 2015. Saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling i desember 2016.

 • Klager på cruise-henleggelse

  Advokat Bengt Waldow har klaget henleggelsen av
  korrupsjonssaken mot blant andre tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland inn for Riksadvokaten. Waldow mener statsadvokaten var inhabil da korrupsjonssaken ble henlagt, skriver Bergens Tidende.

 • Solberg glad på Drevlands vegne

  – Denne saken har vært en stor påkjenning for Trude og hennes familie. Det er godt at de går inn i julen med denne avklaringen, og jeg er glad for det på hennes vegne, sier Erna Solberg til NTB etter at korrupsjonssiktelsen ble henlagt.

 • Drevland lettet over henleggelse

  Tidligere bergensordfører Trude Drevland sier til NRK at hun er fornøyd med at saken mot henne er henlagt.

  – Hun har det dårlig etter 472 dager i mistankens lys. Nå tenker i første omgang på å feire jul, utdyper advokat John Christian Elden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no