Bragernes kirke
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Trossamfunn

Oppsummert

Under halvparten av de spurte sier at tros- og livssynssamfunn bidrar til positive verdier, ifølge en undersøkelse som er gjennomført av Kantar for Human-Etisk Forbund. Tallet har falt noe de siste årene.

 • Trossamfunn kan miste støtte

  Tre av fire trossamfunn kan miste statsstøtten dersom det blir regjeringsskifte etter valget, melder NTB. I alt 724 tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke får i dag statlig støtte.

 • Vant mot Jehovas vitner i retten

  Jehovas Vitner tapte saken mot Gry Helen Nygård. Nygård ble i 2018 ekskludert fra menigheten i Ski for seksuell umoral etter hun skal ha blitt utsatt for en sovevoldtekt. I tre år har hun forsøkt å få komme tilbake til trossamfunnet. I dag fikk hun medhold i Borgarting lagmannsrett som slår fast at ekskluderingen er ugyldig.

 • Vegansamfunn søker om trosstøtte

  Norsk Vegansamfunn har sendt søknad om trosstøtte og forventer å få den innvilget. Nå vil de tilby veganske vigselsseremonier. I fjor høst meldte Vårt Land at Norsk Vegansamfunn (NVS) hadde registrert seg som livssynsamfunn. Nå har de søkt Statsforvalteren i Agder om statsstøtte, skriver avisen.

 • Tilskudd til trossamfunn forsinket

  Det statlige tilskuddet til tros- og livssynssamfunn i Agder er forsinket. Forsinkelsen av utbetalingen som vanligvis kommer rundt St. Hans skyldes problemer med en ny digital portal. Statsforvalteren i Agder melder at det er vanskelig å anslå når utbetalingen vil være klar.

Undersøkende dokumentar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no