NRK Meny
Bragernes kirke
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Trossamfunn

Oppsummert

I 2013 var 74,9 prosent av befolkningen i Norge medlemmer av Den norske kirke, og tallet er synkende. Bare tre av 248 styremedlemmer i norske moskeer er kvinner.

 • Den svenske kirken i Norge halvert

  Medlemstallet i den svenske kirken i Norge ser ut til å bli mer enn halvert. Tidligere ble alle medlemmer av «hjemmekirken» som flyttet til Norge, automatisk registrert som medlemmer her. Dette ga grunnlag for hvor mye statsstøtte hver menighet fikk.

 • SV vil ha kvinner i moskeene

  SV vurderer å stille krav om en kvinneandel i styrene til trossamfunn som mottar statsstøtte. Bare tre av 248 styremedlemmer i norske moskeer er kvinner. Frp og Senterpartiet mener kvinnekvotering er et dårlig forslag, skriver Vårt Land.

 • Trossamfunn kan miste støtte

  Stortinget vedtok torsdag å utrede et forslag som åpner for at undertrykkende trossamfunn kan miste statsstøtten. Innvandringsminister Sylvi Listhaug skriver i en e-post til NTB at dette blant annet gjelder trossamfunn som oppfordrer til lovbrudd.

 • Flest unge mot skolegudstjenester

  Blant unge fra 18 til 30 år mener 66 prosent at det ikke bør være lov med gudstjenester i skoletiden. Spørreundersøkelsen TNS Gallup har utført for Humanistisk Ungdom viser at et flertall av nordmenn er mot skolegudstjenester skriver Vårt Land.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no