Bragernes kirke
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Trossamfunn

Oppsummert

I 2013 var 74,9 prosent av befolkningen i Norge medlemmer av Den norske kirke, og tallet er synkende. Bare tre av 248 styremedlemmer i norske moskeer er kvinner.

 • 33 trossamfunn klager

  Barne- og familiedepartementet (BFD) har fått inn 33 klager fra trossamfunn som har mistet statsstøtten fordi de har oversett søknadsfristen, skriver Vårt Land. Mange trossamfunn risikerer også at manglende statstilskudd umuliggjør kommunal støtte.

 • Menn styrer kristne trossamfunn

  Kvinneandelen i styrene i kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke er på 30 prosent, mens 15 prosent av styrene er uten kvinner. – Vi mener bibelen lærer oss at menn skal lede menigheten, sier hovedpastor i menigheten Samfundet i Kristiansand.

 • Trusretning prøver seg i Norden

  Trusretninga Østens lyn, også omtalt som ei kinesisk sekt eller kult, har prøvd å infiltrere kinesiske trussamfunn i Sverige. Den kinesiske pastoren Xida Chen fryktar at rørsla, som tilber ein kvinneleg Jesus, kan kome til Noreg, skriv Vårt Land.

 • Vil fjerne støtten til trossamfunn

  Under lørdagens fylkesårsmøte for Agder Frp vedtok politikerne at de vil fjerne den økonomiske støtten til tros- og livssynssamfunn, og heller gi støtte til kirkebygg, skriver Fædrelandsvennen.

  Fylkesårsmøte i Agder Frp
  Foto: Svein Sundsdal

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no