Bragernes kirke
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Trossamfunn

Oppsummert

I 2013 var 74,9 prosent av befolkningen i Norge medlemmer av Den norske kirke, og tallet er synkende. Bare tre av 248 styremedlemmer i norske moskeer er kvinner.

 • Menn styrer kristne trossamfunn

  Kvinneandelen i styrene i kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke er på 30 prosent, mens 15 prosent av styrene er uten kvinner. – Vi mener bibelen lærer oss at menn skal lede menigheten, sier hovedpastor i menigheten Samfundet i Kristiansand.

 • Trusretning prøver seg i Norden

  Trusretninga Østens lyn, også omtalt som ei kinesisk sekt eller kult, har prøvd å infiltrere kinesiske trussamfunn i Sverige. Den kinesiske pastoren Xida Chen fryktar at rørsla, som tilber ein kvinneleg Jesus, kan kome til Noreg, skriv Vårt Land.

 • Vil fjerne støtten til trossamfunn

  Under lørdagens fylkesårsmøte for Agder Frp vedtok politikerne at de vil fjerne den økonomiske støtten til tros- og livssynssamfunn, og heller gi støtte til kirkebygg, skriver Fædrelandsvennen.

  Fylkesårsmøte i Agder Frp
  Foto: Svein Sundsdal
 • Den svenske kirken i Norge halvert

  Medlemstallet i den svenske kirken i Norge ser ut til å bli mer enn halvert. Tidligere ble alle medlemmer av «hjemmekirken» som flyttet til Norge, automatisk registrert som medlemmer her. Dette ga grunnlag for hvor mye statsstøtte hver menighet fikk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no