Trond Giske

Oppsummert

Trond Giske er en norsk politiker for Arbeiderpartiet, som har representert Sør-Trøndelag på Stortinget siden 1997, og har vært statsråd tre ganger. I 2018 måtte han trekke seg som nestleder etter flere anklager mot ham om seksuell trakassering.

 • Giske leide ut ulovlig leilighet

  Trond Giske har leid ut en leilighet som ikke var lovlig, skriver Adresseavisen. For å leie ut en hybel må den være godkjent, men det var den ikke i Giskes tilfelle. Giske kjøpte leiligheten i 1997. Det var samme år som han ble valgt inn på Stortinget, og startet i det året med hybelutleie.

 • Film om Trond Giske

  Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår», har blitt invitert til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Filmen handler om tiden fra han var ungdomspolitiker, til han på dramatisk vis bestemte å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering, ifølge Norsk filminstitutt. Dokumentaren av Håvard Bustnes får verdenspremiere i Amsterdam.

 • Trond Giske-film til Amsterdam

  Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår», har blitt invitert til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Dokumentaren av Håvard Bustnes får verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA.

  Filmen handler om tiden fra Giske var ungdomspolitiker, til han på dramatisk vis trakk seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering.

  Også ungdomsdokumentaren «Bortebane» er invitert. Filmen av Line Hatland som skal konkurrere i programmet IDFA Competition for youth documentary, ifølge Norsk filminstitutt.

 • Trond Giske lagt inn på sjukehus

  Trond Giske ligg på akutten på Ullevål sjukehus. Det skriv han på Facebook-sida si, der han og har lagt ut bilde. Han skriv at diagnosen er gallestein og betennelse etter effektive undersøkingar, og at han skal i narkose og opererast i morgon. «Takknemlig for å bo i et land med et så godt helsevesen med dyktige og omsorgsfulle folk som tar godt vare på oss», skriv han.

Trond Giske ble takket for innsatsen da han møtte opp på fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti. Delegatene brøt ut i applaus da avtroppende fylkesleder Per Olav Skurdal Hopsø henvendte seg til Giske i sin tale til årsmøtet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no