Hopp til innhold
En engasjert og gestikulerende Trond Giske på talerstolen til årsmøtet i Nidaros Sosialdemokratisk Forum. Bildet er tatt bak ryggen til Giske. Vi ser han holder en mikrofon i den ene hånden, men den andre hånden holdes ut fra kroppen. I bakgrunnen kan vi se flere av medlemmene sittende i årsmøtesalen, lyttende til Giske
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Trond Giske

Oppsummert

Trond Giske leder Nidaros sosialdemokratiske forum, som er blitt Arbeiderpartiets største lokallag med 4000 medlemmer. Halvparten bor utenfor Trøndelag. Giske trakk seg i 2018 som Aps nestleder etter anklager om seksuell trakassering.

 • Ap-laget Nidaros har nå 4000 medlemmer

  Nidaros sosialdemokratisk forum, hvor Trond Giske er leder, har nå passert 4000 medlemmer. Det melder lokallaget i dag på Facebook. Nidaros er i dag Arbeiderpartiets største lokallag. Giske har avvist at det er en plattform for hans comeback til rikspolitikken.

  Trond Giske på talerstolen. I bakgrunnen ser vi en roll-up merket Trøndelag Arbeiderparti. På skjermen bak Giske ser vi også et bilde som viser deler av Nidarosdomen
  Foto: Bjarte Johannesen / NRK
 • Giske blir med på Ap-landsmøtet

  Trond Giske blir en av delegatene fra Trøndelag på Arbeiderpartiets landsmøte i mai. Det kommer fram i valgkomiteens endelige innstilling foran årsmøtet i Trøndelag Ap, som holdes på Hell 25-26. mars, skriver Dagbladet. Delegasjonen fra Trøndelag er på totalt 42 representanter, og er med det fylket med størst delegasjon på landsmøtet.

 • Brenna: Giske burde bidratt mer konstruktivt

  – Jeg mener nok at Trond kunne vært litt mer opptatt av å bidra konstruktivt inn i det felles Arbeiderpartiet, ikke bare bruke krefter på å kritisere partiledelsen.

  Det sa Arbeiderpartiets nestlederkandidat Tonje Brenna da hun besøkte Politisk kvarter i dag.

  AUF-leder Astrid Hoem tok i november et flengende oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske, som nå leder Nidaros sosialdemokratiske forum. Hoem beskyldte Giske for å være en viktig del av problemet Arbeiderpartiet sliter med, fordi flere holdt seg unna politiske debatter der han var til stede.

  Jonas Gahr Støre støttet AUF-lederens utspill.

  I dag fikk hun også støtte fra den som ifølge kommentatorene ligger best an til å bli ny nestleder i partiet.

  – Jeg forstår Astrids frustrasjon veldig godt, og så tenker jeg Ap er veldig mye mer enn Trond Giske. Vi er veldig mange tusen mennesker som er glad i dette partiet og som hver eneste dag står på og gjør en jobb. Det å vie oss selv og alle andre enn Trond Giske oppmerksomhet, mener jeg er en viktig oppgave for oss alle framover, sa Brenna i NRKs Politisk kvarter.

 • Får ikke starte Giske-lag i Bergen uten Ap-godkjenning

  Om det skal opprettes nye Giske-lag rundt om i landet, må de godkjennes av Arbeiderpartiet.

  I Bergen må de vente ett år til Bjørgvin Sosialdemokratisk Forum kan bli godkjent – hvis det i det hele tatt skjer, skriver Vårt Land.

  – Vil du inn under paraplyen Ap i Bergen og bli et nytt lokallag der, så må det godkjennes av årsmøtet. Årsmøtet i Arbeiderpartiet i Bergen var forrige helg, sier Ap-leder Henrik Jorem i Bergen til avisen.

  Det betyr at Bjørgvin sosialdemokratisk forum må vente et helt år før de kan bli godkjent som partilag.

  – De kan stiftes, men må godkjennes av årsmøtet i Bergen, og det var forrige helg, sier Jorem.

  Han mener Arbeiderpartiet i Bergen ikke trenger nye lag og peker på at det er 16 lokallag i byen fra før. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no