Hopp til innhold
Krimteknikere på plass etter brannen i Hamar
Foto: Simon Elias Bogen / NRK

Tre siktet etter brann på Hamar

Oppsummert

Politiet har pågrepet og siktet tre personer etter brannen i Hamar sentrum natt til torsdag. Kripos bistår i etterforskningen.

 • Brannsiktet varetektsfengsles ikke

  Politiet krever ikke forlenga varetekt for en mann i 30-åra, som er en av tre sikta etter brannen i Grønnegata i Hamar 26. januar i år. Mannens fengsling går ut i dag.

  – Han blir nå overført til soning av en tidligere dom og det hjelper oss i vår etterforskning, sier politiadvokat Ina Grande Nordberg til NRK.

  Mannens forsvarer, advokat Thomas Randby har tidligere uttalt til NRK at hans klient ikke erkjenner straffskyld for brannen i Grønnegata.

  30-åringen er også sikta for flere brannstiftelser tilbake i tid. Politiet vil ikke si noe mer om etterforskningen av disse brannene.

 • Etterlyser vitne

  Politiet etterlyser fortsatt et vitne etter brannen i en bygård i Hamar sentrum. Politietterforsker Bjørn Frederik Monné sier de spesielt er interessert i ett vitne: En person som kom kjørende, varslet utestedet Distrikt 23 om brannen og kjørte videre.

  – Jeg vil understreke at vi ser på denne personen som et vitne, sier Monné.

 • Brannen i Hamar sentrum 26. januar var påsatt

  Tre personer er siktet etter brannen i Grønnegata i Hamar sentrum 26. januar. Politiet bekrefter at brannen er påsatt og viser til krimtekniske undersøkelser, skriver de i en pressemelding.

  Politiet vil per nå ikke si noe om brannårsak eller hvor brannen startet. Saken er høyt prioritert, og etterforskningen vil fortsette i tiden fremover.

  – De tre siktede er løslatt, men de har fortsatt status som siktet i saken, uten at vi ønsker å si noe om mistankegrunnlaget mot dem er styrket eller svekket, opplyser politiet.

  Brann i Hamar sentrum
  Foto: Hedmarken brannvesen
 • Snøfallet forsinker etterforskning.

  Snøfallet i forrige uke har forsinka politiets etterforskning etter brannen i Grønnegata 34 i Hamar for snart to uker sida.

  Etterforskerne måtte rydde vekk og Tine snøen for å kunne undersøke blant annet restene av gulvet inne i brannruinene.

  Det sier politifullmektig Ragnhild Klerud Johannessen.

  Brannetterforskere fra Kripos kommer også tilbake for å bistå politiet i etterforskningen.

  Tre menn er fortsatt sikta etter brannen. De er foreløpig ikke avhørt på nytt.

  Brann i Giset-bygget i Hamar sentrum.
  Foto: Frode Meskau / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no