NRK Meny
Demo for Transkjønnedes rettigheter foran Det hvite hus i USA
Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP

Transseksuelle i USA

Oppsummert

President Donbald Trump har gitt ordre via Twitter om at USA ikke tillater transkjønnede personer å tjenestegjøre i forsvaret. Nå skal et ekspertpanel gi råd om hvordan transsoldater som allerede tjenestergjør, skal behandles.

 • Mandag kan transpersoner verve seg

  Til tross for motstand fra president Donald Trump, vil det amerikanske forsvaret la transpersoner verve seg fra og med mandag 1. januar, melder NTB. Det amerikanske justisdepartementet sier at Trump-administrasjonen ikke vil anke til høyesterett.

 • Pentagon lar soldater velge kjønn

  Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon melder ifølge NBC at soldater som verver seg til militære selv kan fastsette hvilket kjønn de har. Pentagon har laget nye retningslinjer etter at president Trump sa at transkjønnede soldater var uønsket.

 • Domstol stanser Trump-forbud

  En føderal domstol i Washington stanser USAs president Donald Trumps beslutning om å gjeninnføre forbudet mot transpersoner i hæren. Transpersoner har siden juni 2016 kunnet tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret.

 • Vil la transkjønnede tjenestegjøre

  Den amerikanske forsvarssjefen, general Joseph Dunford, sier at han mener at transkjønnede som allerede er i tjeneste i militæret, bør få fortsette, dersom de er fysisk og psykisk skikket.

 • Skal gi råd om transsoldater i USA

  USAs forsvarsminister Jim Mattis oppretter et ekspertpanel som skal gi råd om håndteringen av transpersoner som tjenestegjør i landets væpnede styrker. President Donald Trump vil at transer skal forbys å tjenestegjøre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no