Hopp til innhold
brann
Foto: Petter Strøm / NRK

Tråler i brann kantret

Oppsummert

Fredag legges det en plan for heving av den havarerte russiske tråleren i Tromsø.

 • Russisk tråler slepet vekk

  Den russiske tråleren «Bukhta Naezdnik» er nå blitt fjernet fra Tromsø, skriver iTromsø. To taubåter startet slepingen av vraket sørover torsdag ettermiddag. I september begynte det å brenne i tråleren som lå til kai i Breivika.

 • Fortsetter arbeid med tråler

  Den sunkne russiske tråleren i Breivika i Tromsø er i ferd med å bli hevet. Båten ligger fortsatt kantret, men styrhuset er kommet over vann, opplyser NRKs reporter. Følg hevingen av tråleren direkte her.

  Russisk tråler
  Foto: Jørn Inge Johansen / NRK
 • Startar heving av russisk trålar

  Søndag startar hevinga av den russiske trålaren som brann og sokk i Tromsø i september, skriv iTromsø. Kystverket har pålagt reiarlaget som eig trålaren, å fjerne vraket innan nyttår, blant ana for å avgrense forureining frå havaristen.

 • Vil snart heve tråler

  Forberedelsene til den endelige hevinga av den havarerte tråleren i Tromsø nærmer seg nå slutten. Et kranfartøy er på vei til Tromsø, og skal løfte skipet bort fra kaia. Det var i september at tråleren å brenne, og over 100 personer måtte evakueres. Rederiet har fullt fokus på å fjernet tråleren så raskt som mulig, skriver de i en pressemelding.

Talemelding på engelsk som ble sendt ut til de evakuerte i Tromsø etter trålerbrannen.
Foto:Trond-Ivar Stendland

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no