Trafikkulykke Ørmen
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trafikksikkerhet

Oppsummert

108 mennesker mistet livet på norske veier i 2018. Nivået de to siste årene er det laveste på over 70 år. 8 av 10 som dør i trafikken er menn, ifølge Statens Vegvesen. De fleste dør i møteulykker og utforkjøringer.

 • 96 har mista livet i trafikken i år

  Åtte personar mista livet i trafikken i november. Totalt 96 personar har mista livet i trafikken i år. Seks av dei som mista livet i november var bilistar, medan dei to andre var fotgjengarar. Det viser ei oversikt frå Trygg Trafikk.

 • Australia med fotobokser for mobil

  Delstaten New South Wales i Australia satte søndag i drift fotobokser som skal avsløre bilføreres ulovlig mobilbruk. Målet er å redusere antall døde i trafikken med 30 prosent på to år, skriver Reuters.

 • Frykter vogntog mest i trafikken

  Ny undersøkelse viser at 55 prosent av norske bilister frykter utenlandske vogntog mest i trafikken, ifølge Frende Forskning. En NAF-undersøkelse viser at 72 prosent er bekymret for tilstanden til vogntog på norske veier på vinterstid.

 • Glatte veier over hele landet

  Politiet advarer mot glatte veier og vanskelige kjøreforhold i hele landet. Det har vært flere utforkjøringer, men til nå har ingen blitt alvorlig skadd. Politiet ber folk være forsiktige.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no