Trafikkulykke Ørmen
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trafikksikkerhet

Oppsummert

107 mistet livet på norske veier i 2017. Det er 28 færre enn i 2016 og det laveste tallet på 70 år. Over 80 prosent av dem som dør i trafikken er menn, ifølge Statens Vegvesen. De fleste dør i møteulykker og utforkjøringer.

 • Personlige bilskilt for 58 mill

  Rundt 400 nordmenn søker hver måned om å få bilskilt med personlige navn, og det har gitt Statens vegvesen 20 millioner kroner til trafikksikkerhet. Et skilt koster 9000 kroner. Ialt har nordmenn kjøpt personlige skilt for 58 millioner kroner.

 • Trafikkontroller hele uken

  For å øke trafikksikkerheten på veiene, blir det storkontroller flere steder i Drammens-distriktet denne uken. Flere etater samarbeider om kontrollene som går på bruk av bilbelte og teknisk kontroll av lette kjøretøy.

 • Krever sikkerhetsbelter i nye anbud

  – Det viktigste for oss er sikkerheten til våre passasjerer. Dermed setter vi nå et krav om sikkerhetsbelte i alle nye bussanbud, sier leder i trafikksikkerhetsutvalget og samferdselsråd Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

  Svein Eggesvik
  Foto: Berit Stensland / Nordland fylkeskommune
 • Utstyrer leiebiler med informasjon

  «Ha fokus på veien selv om naturen rundt er fantastisk» og «Kjør ut av veibanen hvis du skal stoppe» er blant rådene i informasjonsbrosjyren, sammen med refleksvester, som leiebilene i Lofoten nå utstyres med. – Rådene i brosjyren er kanskje åpenbare for oss nordmenn, men ikke alle er vant med å ferdes på smale veier, sier prosjektleder Jørn Simonsen i Statens Vegvesen.

  Jørn Simonsen
  Foto: John Inge Johansen / NRK
 • 18 omkom i trafikken i september

  Trygg Trafikk oppfordrer bilister til å ta det med ro i ferieutfarten etter at 18 mennesker omkom i trafikken i september. Det er mer enn tre ganger så mange som i fjor, da fem personer mistet livet. Hittil i år har 81 personer mistet livet på veien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no