NRK Meny
Trafikkulykke Ørmen
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trafikksikkerhet

Oppsummert

107 mistet livet på norske veier i 2017. Det er 28 færre enn i 2016 og det laveste tallet på 70 år. Over 80 prosent av dem som dør i trafikken er menn, ifølge Statens Vegvesen. De fleste dør i møteulykker og utforkjøringer.

 • Vil halvere dødstall på veiene

  Det er mulig å halvere antall omkomne og hardt skadde i trafikken de neste tolv årene. Det mener Statens vegvesen som i dag legger fram en plan for å nå dette målet. Det betyr nye og sikrere veger, flere tiltak mot råkjørere og flere fotobokser.

 • 136 tiltak mot trafikkdød

  En ny plan med136 konkrete tiltak skal få tallet på trafikkofre ned. Den nye tiltaksplanen legges fram tirsdag. Statens vegvesen, Trygg Trafikk, politiet, Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, alle fylker og sju storbyer har bidratt.

  Bergingsbil på vinterføre
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Dårlige rekkverk bidro til dødsfall

  Uhell blir dødsulykker på grunn av manglende eller dårlige rekkverk ved norske bruer, melder Statens vegvesen. I perioden 2005–2014 var feil eller mangler ved rekkverk medvirkende årsak til dødelige utfall i 33 ulykker med til sammen 37 omkomne.

 • Færre kjører i rus, men flere tas

  Stadig færre kjører rundt i trafikken påvirket av narkotika eller legemidler, viser et stort forskningsprosjekt der 5000 bilførere er undersøkt. Men samtidig tar politiet flere fordi de har fått bedre utstyr til å avslørere rusede sjåfører.

 • Rekordmange rådyr dør i trafikken

  Aldri før har så mange rådyr dødd i trafikken. 5100 rådyr mistet livet i trafikken i løpet av jaktåret 2016–2017. Antallet er 18 prosent høyere enn året før. Flest rådyr blir påkjørt i Hedmark og Østfold.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no