Trafikkulykke Ørmen
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trafikksikkerhet

Oppsummert

108 mennesker mistet livet på norske veier i 2018. Nivået de to siste årene er det laveste på over 70 år. 8 av 10 som dør i trafikken er menn, ifølge Statens Vegvesen. De fleste dør i møteulykker og utforkjøringer.

 • Trygg Trafikk frykter flere ulykker

  Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har startet en gjennomgang av fotobokser på norske veier, for å redusere bruken. – Å fjerne fotobokser kan føre til flere drepte og hardt skadde i trafikken, sier Jan Johansen i Trygg Trafikk til P4.

 • Mobilapp i kolonnekjøring

  En ny mobilapp kan i fremtiden sikre at alle biler som er med i en kolonnekjøring klarer å henge med, og kan sende melding til alle i køen. Appen gir kolonneleder oversikt om at alle kjøretøyene kommer seg trygt over fjellet, melder Statens vegvesen.

 • – Piggfritt er ikke sommerdekk

  I dag må piggdekkene av i Sør-Norge og onsdag må de av i nord. En undersøkelse viser at én av fem kjører gjennom sommeren med piggfrie vinterdekk. – De har mindre veigrep og lengre bremselengde enn sommerdekk, sier Jeanett Tennefoss i Tryg Trafikk.

  Bildekk
  Foto: Ingvild Eide / NRK
 • Regjeringen vil droppe fotobokser

  Solberg-regjeringen vil minske bruken av fotobokser som måler gjennomsnittsfart. Slike bokser skal bare settes opp der det er behov, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. Trygg trafikk advarer og sier boksene redder liv.

 • Nye reglar for EU-kontroll

  Frå og med i dag avgjer ikkje siste siffer i registreringsnummeret på bilen når du må ta EU-kontroll. – Det aukar fleksibiliteten for bileigarar, som kan gjennomføre EU-kontrollen når det passar for dei, meiner Statens vegvesen. Kontrollen må vre gjennomført innan to år sidan siste godkjende kontroll. Bileigar får framleis påminning om EU-kontrollen.

  EU-kontroll
  Foto: LARS TORE ENDRESEN / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no