NRK Meny
Trafikkulykke Ørmen
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trafikksikkerhet

Oppsummert

107 mistet livet på norske veier i 2017. Det er 28 færre enn i 2016 og det laveste tallet på 70 år. Over 80 prosent av dem som dør i trafikken er menn, ifølge Statens Vegvesen. De fleste dør i møteulykker og utforkjøringer.

 • Uoppmerksam bilist ofte i ulukker

  20–30 prosent av ulukker i trafikken skjer medan føraren snakkar i mobil, et mat, lyttar til musikk, pratar eller sit i eigne tankar. – Uoppmerksame sjåførar er eit stort tryggleiksproblem, seier Annette Henden i Statens vegvesen.

 • Fleire dør i drukning enn i trafikk

  Dei fire første månadane i år drukna det fleire menneske her i landet enn det døde folk i vedtrafikken. 26 døde ved drukning, 24 omkom i trafikken.

 • Åtte trafikkdrepte i april

  Åtte personer mistet livet i trafikken i april i år. Det er tre flere enn i samme måned i fjor. I alt har 24 personer omkommet i trafikken så langt i år. På samme tid i fjor var tallet 23, viser tall fra Trygg Trafikk.

 • 16 omkom i trafikken jan–mars

  16 personer omkom på norske veier fra januar til utgangen av mars. Det er det laveste tallet på 70 år, melder Statens vegvesen. – Tendensen er krystallklar, det er stadig tryggere på norske veier, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

 • Vil halvere dødstall på veiene

  Det er mulig å halvere antall omkomne og hardt skadde i trafikken de neste tolv årene. Det mener Statens vegvesen som i dag legger fram en plan for å nå dette målet. Det betyr nye og sikrere veger, flere tiltak mot råkjørere og flere fotobokser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no