Tory-partiet

Oppsummert

Boris Johnson er Storbritannias nye statsminister. Det ble klart etter at han vant kampen mot Jeremy Hunt om å bli Det konservative partiets nye leder. Han ble innsatt 24. juli 2019.

 • Tory-topp går til Labour

  John Bercow, tidligere speaker i Underhuset fra De konservative, blir medlem i Labour. Toryene er reaksjonære, iblant fremmedfiendtlige populister, hevder han. Den karismatiske og kontroversielle John Bercow var speaker i Underhuset i 10 år og ble mot slutten en hodepine for brexit-tilhengerne i det konservative regjeringspartiet.

  – Jeg er motivert av støtte til likhet, sosial rettferdighet og internasjonalisme. Det er Labours merkevare, sier Bercow til The Guardian.

  Underhusets leder John Bercow
  Foto: AFP / NTB
 • Fire nye ministere

  Boris Johnson har utnevnt fire nye ministere, skriver Reuters. Matt Hancock fortsetter som helseminister, Theresa Villiers bli miljøminister, Gavin Williamson er den nye utdanningsministeren, og Nicky Morgan blir digital- og kulturminister.

 • Nye utnevnelser fra Johnson

  I kveld har Boris Johnson utnevnt flere ministere til sin nye regjering. Ben Wallace blir ny forsvarsminister, Priti Patel blir innenriksminister, Stephen Barclay fortsetter som brexit-minister, mens Liz Truss blir minister for internasjonal handel.

 • Raab blir utenriksminister

  Det nyeste medlemmet i Boris Johnsons regjering er Dominic Raab som utenriksminister, melder Reuters. Han har tidligere vært brexit-minister, men trakk seg etter Theresa Mays forslag om avtale med EU.

Prøvde å stoppe Boris Johnson på veg til dronninga

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no