Hopp til innhold
Øystaten Tonga i Stillehavet har utstedt et tsunamivarsel som følge av et utbrudd i en undersjøisk vulkan.

Tonga

Oppsummert

Tonga er en øystat i det sørlige Stillehavet, omlag 1800 km nordøst for New Zealand. Kongedømmet som består av 172 små øyer, har litt over 100.000 innbyggere.

 • Jordskjelv ramma Tonga

  Eit jordskjelv med ein styrke på 6,2 ramma øystaten Tonga tysdag, melder Det europeiske seismologiske senteret EMSC. Skjelvet var 80 kilometer djupt, ifølge senteret.

 • Tonga på nett igjen etter vulkanutbrudd

  Øystaten Tonga er nå tilkoblet omverdenen igjen, én måned etter at et vulkanutbrudd og en påfølgende tsunami rammet landet.

  En undersjøisk kabel ble skadet og kuttet alle kommunikasjonslinjer til fastlandet, men nå er tonganerne på nett igjen, melder Reuters.

  Innbyggerne har vært avhengig av satelittkommunikasjon mens telefon og internett har vært nede.

 • Covid-19-smitte på Tonga

  Stillehavsnasjonen Tonga stenger ned onsdag etter at koronaviruset er oppdaget i landet, bare noen uker etter det katastrofale vulkanutbruddet. Øystaten har hittil vært koronafri, men statsminister Siaosi Sovaleni sier to menn testet positivt denne uka i hovedstaden Nuku'alofa.

  Sovaleni sier at nedstengningen i første omgang varer i 48 timer og blir revurdert annenhver dag framover, melder NTB-AFP.

 • Jordskjelv rammet Tonga

  Et jordskjelv med styrke på 6,2 har rammet Pangai på Tonga, melder Reuters.

  Skjelvet hadde en dybde på 14,5 kilometer og episenter i havet 219 kilometer nordvest for øystaten. Det er foreløpig ikke utstedt tsunamivarsel.

  Forrige uke ble øystaten rammet av store tsunamibølger som følge av et vulkanutbrudd i den undersøiske vulkanen Hunga Tonga Hunga Ha’apai. Tonga er også dekket i vulkansk aske, og internasjonal hjelpeinnsats er på vei til landet.

  Jorskjelv ved Tonga

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no