Beslag av kosttilskudd
Foto: Tollvesenet

Tollvesenet tar mer narkotika

Oppsummert

Tollvesenet har de siste årene intensivert arbeidet mot smugling av narkotika. Tollbeslaget av det narkotiske stoffet cannabis er tredoblet fra 2015 til 2016, ifølge NTB.

 • Tollere avdekte 23,5 kilo kokain

  Tollere i Ålesund avdekte i slutten av juni 23,5 kilo kokain i en konteiner som kom til havn. Det melder Tolldirektoratet. – Dette er et stort tollbeslag av narkotika i Ålesund-området, sier seksjonssjef Helen Sjåholm ved Ålesund tollsted.

 • Økning av kokainbeslag

  Rekordhøye beslag av kokain tyder på at det narkotiske stoffet er på frammarsj i Europa og Norge. Det viser en ny rapport som ble presentert av EUs narkotikabyrå. Ifølge Kripos ble det beslaglagt 98 kilo kokain fordelt på 1322 beslag i 2018.

 • Rekordbeslag på OSL

  Tirsdag gjorde tollerne på Oslo lufthavn tidenes største beslag av det morfinlignende legemiddelet Tramadol, ifølge TV 2. To unge menn ble tatt med til sammen 184.000 tabletter. Økningen i beslag av denne typen bekymrer tolldirektør Øystein Børmer.

  Laster Twitter-innhold
 • Fløy med 7,7 kilo marihuana

  En 30 år gammel bulgarer må trolig belage seg på en tid bak lås og slå etter at tollerne på Gardermoen fant 7,7 kilo marihuana i kofferten hans. Mannen hadde skjult narkotikaen under et klede da han kom med fly fra Spania, ifølge Tollvesenet.

  Fløy med 7,7 kilo marihuana
  Foto: Presse / Tollvesenet
 • Politiet har tatt mulige smuglere

  Politiet i Hedmark melder nå at de ved hjelp av hunder har pågrepet tre menn som de mistenker er smuglere. Tollere forfulgte to biler tidligere i dag og stanset den ene som var full av tobakk og alkohol. De tre som nå er tatt, kjørte i den andre bilen.

Nesten 4000 beslag av narkotika i fjor gjorde 2013 til et rekordår for Tollvesenet. En god del av økningen skyldes nye syntetiske narkotiske stoffer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no