NRK Meny
Togulykke i Philapdelphia
Foto: Mel Evans / Ap

Togulykke ved Philadelphia

Oppsummert

Et amerikansk Amtrak-passasjertog med 240 mennesker om bord sporet natt til torsdag av mellom New York og Washington. Avsporingen skjedde ved byen Philadelphia. Sju mennesker mistet livet i ulykken og over 200 er skadd.

 • Togfører tiltalt for uaktsomt drap

  Påtalemyndigheten i USA har tiltalt lokføreren for å ha forårsaket en katastrofe under togavsporingen i Philadelphia i 2015. Åtte mennesker omkom og over 200 ble skadd. Toget hadde en fart på over 160 km/t da det sporet av. Fartsgrensen var 80 km/t.

 • Ingen bevis for skudd mot tog

  FBI sier de ikke har funnet bevis for at det ble skutt mot toget som sporet av utenfor Philadelphia i USA i forrige uke. En ansatt om bord i toget sa hun hørte på radiosambandet at et annen tog kunne ha blitt skutt mot.

 • Toget kan ha truffet av noe

  Amtrak-toget i USA kan ha blitt truffet av en gjenstand før det sporet av ved Philadelphia. Det sier en granskings-gruppe, skriver The New York Times. En konduktør skal ha hørt lokføreren si dette rett før ulykken, og en skade er oppdaget i frontruta

 • – Toget traff noe før ulykken

  Konduktøren på Amtrak-toget som sporet av ved Philadelphia i USA torsdag, sier hun hørte lokomotivføreren si noe om at toget hadde truffet en gjenstand kort tid før ulykken. Transportsikkerhetsrådet har bedt FBI undersøke fronten på toget nærmere.

 • Lokfører husker ikke ulykke

  Lokomotivføreren som førte toget som sporet av ved Philadelphia i USA tirsdag, husker ingenting av ulykken, ifølge advokaten. Åtte personer mistet livet i ulykken som skjedde mens toget kjørte dobbelt så fort som tillatt.

Flyfoto fra ulykkesstedet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no