NRK Meny
To persontog har kollidert i Pugliaregionen sør i Italia. Tjue personer skal være døde og flere titalls er skadd. Ambulanser og brannvesen er på stedet.

Togulykke sør i Italia

Oppsummert

Minst 20 togpassasjerer omkom da to tog frontkolliderte nord for Bari i Sør-Italia tirsdag. Redningsarbeidet pågår fortsatt og mange passasjerer er fanget i vraket av de to togene. Minst 35 mennesker er skadet.

 • - Korrupsjon viktig ulukkesårsak

  Italias antikorrupsjons-sjef Raffaele Cantone meiner at omfattande korrupsjon er ei av årsakene til den alvorlege togulukka i Sør-Italia tysdag, der 23 menneske omkom. Han meiner korrupsjon har hindra bygging av skikkeleg jernbane-infrastruktur.

 • – Delvis skuldig i togkatastrofen

  Ein stasjonssjef tek på seg delvis skuld for togkatastrofen i Puglia i Sør-Italia tysdag, der 23 menneske miste livet. Men han seier at han ikkje er den einaste skuldige. – Eg er også eit offer, seier han til La Stampa.

 • - Menneskeleg svikt bak togulukke

  Det italienske jernbanepolitiet meiner ulukka i Puglia i går, der minst 27 menneske miste livet, skuldast menneskeleg svikt. Ulukka skjedde på ei rett strekning med berre eitt spor, og som var utan automatisk varslingssystem.

 • Dødstallet stiger i Sør-Italia

  Antallet døde etter togkollisjonen i Sør-Italia har steget til 27. I tillegg ble 50 personer skadd da de to togene kolliderte front mot front i Sør-Italia.

 • Dødstallet stiger etter togulykken

  Antallet døde etter togkollisjonen i Sør-Italia har steget til 27. I tillegg ble 50 personer skadd da de to togene kolliderte front mot front i Puglia i Sør-Italia, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Nyhetssending om togulykken i Italia og valgkampen i USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no