Hopp til innhold
I forbindelse med jernbanereformen må NSB Persontog kutte rundt 300 ansatte innen ledelse og administrasjon innen desember 2018.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Togstans på Østlandet

Oppsummert

Togtrafikken var stengt på hele østlandsområdet torsdag formiddag, grunnet feil på kommunikasjonssystemet mellom togene.

 • Flytrafikk uberørt av togstans

  Det er ikke meldt om problemer i flytrafikken i forbindelse med togstansen, opplyser Avinor til NRK: – Alt går foreløpig som normalt. Passasjerer kommer i taxi og buss. Noen selskaper vil tilpasse dersom passasjerene blir forsinket.

 • Togtrafikken åpnet igjen

  Flesteparten av togsporene på Østlandet er åpne for trafikk etter stansen: – Togene har begynt å gå igjen. Feilen er rettet, men publikum må regne med forsinkelser. Enkelte avganger er innstilt, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor.

 • Togstans på Østlandet

  Togene på Østlandet står stille, melder NSB: – Problemet ligger hos Bane Nor. Det er ingen kontakt mellom tog og toglederne. Det er utfordringer med strømmen. Akkurat nå står alle tog på Østlandet, også Flytoget, sier Gina Scholz i NSB.

 • Togtrafikk stengt i østlandsområdet

  Østlandsområdet er stengt for togtrafikk, skriver NSB på sine nettsider. Grunnen er feil på kommunikasjonssystemet mellom togene og togledersentralen. Bane Nor skriver i en pressemelding at de ikke vet hvor lang tid det vil ta å rette feilen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no