Hopp til innhold

Tobakk

 • Vil kjøpe svensk snusgigant for 155 milliarder

  Det amerikanske tobakkselskapet Philip Morris sier onsdag at de tilbød 16 milliarder dollar (155 milliarder kroner) for å kjøpe den snusprodusenten Swedish Match

  Det amerikanske selskapet sier de vil ekspandere utover sin tradisjonelle sigarettvirksomhet.

  Styret i Swedish Match har anbefalt aksjonærene å akseptere tilbudet, sa Philip Morris i en uttalelse.

 • Tallet på røykere holder seg stabilt

  Økningen i snusbruk blant unge kvinner i Norge har flatet ut, samtidig holder tallet på røykere seg stabilt, viser en undersøkelse fra FHI.

 • Danmark vil ha nikotinfri framtid

  Den danske regjeringen jobber for at ungdom ikke skal begynne å røyke. Målet at ingen som er født etter 2010, begynner med nikotinprodukter.

  For å få til dette kan det blant annet vurderes et gradvis forbud mot salg av tobakk- og nikotinprodukter til dansker fra denne generasjonen, går det fram i et forslag til helsereform fra regjeringen.

  Helseminister Magnus Heunicke la fram forslaget tirsdag. En «nikotinfri generasjon fra 2010» vil være en historisk milepæl på veien mot å forhindre sykdom og død, heter det fra Heunickes departement. (NTB)

 • WHO advarer mot e-sigaretter

  E-sigaretter og lignende produkter er helseskadelige og bør reguleres bedre, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). – Der de ikke er forbudt, bør regjeringer innføre passende tiltak for å beskytte befolkningen mot de skadelige effektene, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus om e-sigaretter. I en rapport om tobakksbruk som ble publisert tirsdag, kritiserer også WHO produsentene for å rette seg mot unge brukere.

  I dag er e-sigaretter med nikotin forbudt i Norge, men de vil bli lovlige når tobakksdirektivet trer i kraft, sannsynligvis i begynnelsen av neste år, melder NTB.

 • Fortsatt dyrest alkohol og tobakk

  Norge ligger fortsatt på Europa-toppen over dyrest alkohol og tobakk. Prisene her til lands ligger 120 prosent over det europeiske snittet.

  Island tar andreplassen, og ligger 30 prosent bak prisnivået i Norge. Det viser nye tall fra den Europeiske kjøpekraftsundersøkelsen 2020, ifølge SSB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no