Hopp til innhold

To personer skutt på Skøyenåsen

Oppsummert

To personer ble skutt på T-banen ved Skøyenåsen i Oslo. Ifølge vitner var det et basketak inne på T-banen før skytingen. De skadde er utenfor livsfare, hendelsen etterforskes som et drapsforsøk. En mann er pågrepet.

 • Etterlyser vitne i Skøyenåsen-saka

  Politiet ønsker å kome i kontakt med eit mogleg vitne i samband med at to personar blei skotne på T-bana mellom Godlia og Skøyenåsen i Oslo 15. august ca. klokka 20.15.

  Det aktuelle vitnet skal ha oppheldt seg på Godlia T-banestasjon på motsett side i vestgåande retning. Vedkommande kan ha filma delar av hendinga med mobiltelefonen, skriv politiet i ei pressemelding.

  Politiet presiserer at vedkommande ikkje er tilknytt saka, men at dei kan ha opptak som er av interesse for etterforskinga.

 • Ber om at drapssiktet undersøkes

  Påtalemyndigheten ber om at mannen i 30-årene, som er siktet for drapsforsøk på to menn inne på en T-banevogn på Skøyenåsen, fremstilles for en rettspsykiatrisk undersøkelse, skriver VG. De ønsker å vurdere siktedes tilregnelighet.

  Den siktede mannen har ennå ikke latt seg avhøre av politiet. Han knytter seg til hendelsen, men er ikke enig i siktelsen mot han.

  En av de fornærmede er skrevet ut av sykehus, mens den andre er fortsatt innlagt. Begge ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader.

 • Har sikret videoer av T-baneskyting

  Politiet i Oslo har sikret flere videoer av skyteepisoden på T-banestasjonen Skøyenåsen i Oslo 15. august. Det skriver Dagbladet. Videoene er sentrale beviser i etterforskningen.

  – Vi har sikret flere ulike videoer fra T-baneområdet. Disse, sammen med blant annet vitneavhør, gjør at vi danner oss et bilde av hendelsesforløpet, opplyser Henrik Rådal, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

 • Avslutter søk etter savnet våpen

  Politiet har søkt i flere dager etter det andre våpenet som skal ha blitt brukt i T-baneskytingen på Skøyenåsen. Nå avslutter de søket.

  – Vi har fremdeles ikke lokalisert våpenet, sier politiadvokat Henrik Rådal til Avisa Oslo.

  Tidligere denne uken lette politiet etter et andre våpen som den siktede skal ha hatt da skyteepisoden fant sted like etter klokka 20 søndag kveld. Gjerningsmannen løp fra stedet, men ble pågrepet senere.

  – Søket har gått i en mer taktisk fase, i form av blant annet gjennomgang av kart, flyfoto og lignende. En del av vitneavhørene handler også om observasjoner som er gjort at våpenet, sier Rådal.

 • Leter fortsatt etter våpenet

  Politiet leter fortsatt etter det siste våpenet som er tilknyttet den siktede i Skøyenåsen-skytingen. Det sier politiadvokat Henrik Rådal til NRK.

  Mannen bak skytingen på Skøyenåsen søndag skal ha hatt to våpen. Politiet skal ha fått raskt kontroll på det ene våpenet.

  Det er snakk om et sort håndvåpen og våpenet kan være skarpladd. Det kan være en pistol.

  Politiet ber publikum om å ta kontakt dersom de har informasjon om dette og være forsiktige dersom de finner det.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no