NRK Meny
Politibil utenfor Ikea

To knivdrept på Ikea i Sverige

Oppsummert

En 36 år gammel eritreisk asylsøker er tiltalt for knivdrapene på IKEA-varehuset i Västerås i august. Mannen er strafferettslig tilregnelig, ifølge rettspsykiatere. Ofrene for angrepet i august var en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn.

 • Ikea-drapsmann fikk livstid

  En 36 år gammel eritreisk asylsøker er dømt til livstid i fengsel for å ha drept to mennesker i en IKEA-butikk i Sverige i august. Etter endt soning skal asylsøkeren utvises fra Sverige. Dommen er i samsvar med aktors påstand.

 • Ber om livstid for IKEA-drapsmann

  Aktor har lagt ned påstand om livstid i fengsel for asylsøkeren som er tiltalt for å ha drept to mennesker på en IKEA-butikk i Sverige. Aktor ber eventuelt om at den tiltalte utvises fra Sverige etter avtjent straff, melder Sveriges Radio.

 • Ikea-drapsmann er tilregnelig

  36-åringen som er tiltalt for å ha drept to personer på Ikea i Västerås i Sverige, er strafferettslig tilregnelig, ifølge rettspsykiatere. Mannen erkjenner straffskyld, og har sagt at han brukte kniver fra møbelkjeden på tilfeldige ofre.

 • Tiltale mot IKEA-drapssiktet klar

  En 36 år gammel eritreisk asylsøker blir fredag tiltalt for knivdrapene på IKEA-varehuset i Västerås i august. En 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn ble knivstukket og drept i møbelforretningen tidligere i august.

o asylsøkere fra Eritrea er siktet for drapene på en kvinne og hennes sønn på IKEA Västerås i går.
Nå frykter politiet hevnangrep, de har derfor høynet sikkerheten ved asylmottaket er de to mennene bodde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no