Hopp til innhold

Titusener i nye demonstrasjoner i Israel

Nye demonstrasjoner har brutt ut i Tel Aviv, Jerusalem og andre byer i Israel, samtidig som flyplassen og sentrale havner rammes av proteststreik.

De to viktigste havnene i Israel kunngjorde mandag ettermiddag at de har stanset arbeidet for å støtte en proteststreik mot ytre høyre-regjeringens planlagte rettsreform.

Havnene Haifa og Ashdod viser i separate uttalelser til det mektige fagforbundet Histadruts oppfordring om generalstreik.

Samtidig melder israelsk TV at titusenvis av demonstranter spontant samlet seg til nye protester mot Benjamin Netanyahus regjering i havnebyen Tel Aviv. I Jerusalem var tusenvis samlet utenfor nasjonalforsamlingen Knesset for å demonstrere mot den omstridte reformen.

– Dette er vår siste sjanse til å stoppe overgangen til diktatur. Jeg er her for å kjempe til siste slutt, sier 68 år gamle Matityahu Sperber, som har sluttet seg til demonstrantene.

Nyhetskanalen N12 skriver på Twitter at enkelte demonstranter tok seg inn i parlamentsbygningen og kom med utrop til Likud-minister Yoav Kirsch. De ble ført ut av Knessets sikkerhetsvakter.

– Jeg ber demonstrantene i Jerusalem, både på høyre og venstre side, om å oppføre seg forsvarlig og avstå fra vold. Vi er et broderlig folk, skriver Netanyahu på Twitter.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no