Hopp til innhold

Tine: Kutter 100 årsverk – flere anlegg legges ned

Tines konsernstyre har vedtatt å legge ned meierianleggene på Sem i Tønsberg og i Kristiansand.

Samtidig gjøres det produksjonsendringer ved anleggene på Frya i Ringebu, på Sola i Stavanger og i Lom og Skjåk.

Det gjøres for å sikre konkurransekraft og rigge selskapet for framtida.

– I dag har vi tatt en vanskelig beslutning. Det berører mange ansatte, sier styreleder i Tine, Marit Haugen.

Muligheten for at produksjonen av Gudbrandsdalsosten skulle flyttes vekk fra Gudbrandsdalen vakte sterke reaksjoner.

Nå er det klart at meieriet i Lom og Skjåk beholder noe av produksjonen og skal satse på et eget konsept basert på den grytekokte, originale oppskriften.

Den øvrige produksjonen av brunosten skjer i Byrkjelo i Sogn og Fjordane og på Storsteinnes i Troms. Disse anleggene består og får trolig noe mer av produksjonen etter hvert.

Konsernsjef i Tine, Ann-Beth Freuchen, sier at det ligger en helhetlig og grundig prosess bak beslutningen som nå er tatt.

– Jeg har stor forståelse for at dette er krevende for de som er berørt. Men vi må gjøre alt i vår makt for å være konkurransedyktige. Ikke minst gjør vi det mulig for de 8291 bøndene som eier oss i dag, å fortsette å produsere norsk mat i hele vårt langstrakte land, sier Freuchen.

Grytekokt brunost, Gudbrandsdalsost, blir laga på Tine Meieriet Lom & Skjåk

Kutter 100 årsverk i Tine – flere anlegg legges ned

Styret i Tine gjør store endringer på anlegg over hele landet. I Gudbrandsdalen skal det fortsatt lages brunost – i en ny, grytekokt variant.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no