Tigging
Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tiggeforbud

 • Sola opphever tiggeforbudet

  Etter fire år med tiggeforbud bestemte kommunestyret i Sola seg i kveld for å oppheve forbudet. Høyre og Fremskrittspartiet stemte mot, skriver aftenbladet.no. Når Sola nå opphever tiggeforbudet er det bare Os kommune som fortsatt har tiggeforbud.

 • Politiet vil ha tiggeforbud

  Politistasjonssjef Per Karstein Røv går inn for å forby tigging i Molde. Ifølge Romsdals Budstikke mener Røv det er flere argumenter som taler mot tigging enn for. Dette er et kontroversielt forslaget, som kommer på politikernes bord i Molde utpå nyåret.

 • Tigging blir ikke valgkampsak

  Lillesand Høyre vil ikke kjempe for nytt tiggeforbud i kommunen. Lillesand var første kommunen som innførte forbud mot tigging, men opphevet forbudet før jul. Høyres ordførerkandidat Einar Holmer-Hoven sier et nytt tiggeforbud ikke blir valgkampsak.

  Einar Holmer-Hoven
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Høyre vil ha tiggerforbud i Bergen

  Bergen Høyre ønsker å innføre forbud mot tigging på gaten i Bergen. Det er klart etter et programmøte i partiet, skriver BT. Stortinget har gitt kommunene hjemmel til selv å avgjøre om tigging skal være lovlig i den enkelte kommune.

  Tigging i Bergen, dame sitter på gateplan i solskinn
  Foto: Leif Rune Løland / NRK
Alt tyder på at tiggeforbudet i Lillesand nok en gang skal gjennom en full politisk behandling, etter et forslag fra KrF.

Omkamp om tiggeforbudet i Lillesand

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no