Tigging
Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tiggeforbud

Oppsummert

Regjeringen har foreslått å forby organisert tigging i Norge. Etter at Senterpartiet takk sin støtte, er det ikke lenger flertall på Stortinget. Kun Lillesand har i dag tiggerforbud. Arendal opphevet sitt forbud 30. april.

 • Foreslår tiggerforbud i Göteborg

  Moderaterna i Göteborg ønsker et tiggerforbud i byens sentrale deler, skriver Göteborgs-Posten. Ifølge avisen gikk partiet i forrige måned inn for et nasjonalt tiggerforbud, og vil tirsdag legge fram et forslag til kommunestyret.

 • Vil ha tiggerforbud i Sverige

  Det svenske partiet Moderaterna går inn for et nasjonalt forbud mot tigging. Sverigedemokraterna ønsker også et tiggerforbud, og nå håper de to å få med seg Socialdemokraterna på å innføre ett forbud til sommeren, melder Aftonbladet.

 • Seks av ti vil forby tigging

  Bare 23 prosent sier nei til tiggeforbud i en fersk undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført på vegne av Høgskolen i Oslo og Akershus. 63 prosent av de spurte ønsker et tiggeforbud. 14 prosent har ikke noen mening.

 • Frp vil forby tigging i Oslo

  Fremskrittspartiet vil onsdag foreslå i Oslo bystyre at det innføres tiggeforbud i hovedstaden. – Det er svært tydelig at det følger grov organisert kriminalitet med denne tiggingen, sier bystyrerepresentant Peter N. Myhre (Frp) til Vårt Land.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no