NRK Meny
Beyonce and Jay-Z
Foto: Matt Rourke / AP

Tidal

Oppsummert

Dagens Næringsliv ha skrevet at Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på Tidal skal være manipulert med over 320 millioner falske avspillinger. Rettighetsorganisasjonen Tono har også politianmeldt den norskutviklede strømmetjenesten Tidal.

 • Tono politianmelder Tidal

  Rettighetsorganisasjonen Tono politianmelder den norskutviklede strømmetjenesten Tidal, skriver Dagens Næringsliv. DN har tidligere skrevet at Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på Tidal skal være manipulert med over 320 millioner falske avspillinger.

 • Artister trekker musikk fra Tidal

  Flere artister reagerer kraftig på anklagene mot Tidal, og krever at låter og album trekkes fra selskapet, skriver Dagens Næringsliv. Spellemannprisvinner Geir Jenssen er en av dem som har bedt om at alle låtene hans fjernes fra strømmetjenesten.

 • Krever penger tilbake fra Tidal

  Opphavsrettighets-organisasjonen TONO og artistorganisasjonen GramArt krever å få penger tilbake fra musikkstrømmetjenesten Tidal. Dagens Næringsliv skrev onsdag at Tidal kan ha manipulert tallene på strømming av artistene Beyoncé og Kanye West og gitt artistene større utbetalinger, på bekostning av andre og mindre artister. Administrerende direktør Cato Strøm i TONO krever en revisjon av Tidal, og vil ha tilgang til alle relevante data. skriver avisen. Tidal selv hevder tallene er stjålet og benekter at de har manipulert tallene.

  Beyoncé
  Foto: Kevin Winter / AFP
 • Vil kreve revisjon av Tidal

  Opphavsrettighetsorganisasjonen Tono og artistorganisasjonen Gramart reagerer kraftig på Tidal-anklagene. De vil kreve revisjon og pengene tilbake av selskapet, om det er hold i påstandene. Det skriver Dagens Næringsliv.

 • – Over og ut for Tidal

  Musikkprofessor Bendik Hofseth ved Universitet i Agder tror avsløringene om lyttertall-juks til strømmetjenesten Tidal gjør at selskapet er ferdig. Lyttertallene til artistene Beyoncé og Kanye Wests er blitt manipulert og gitt dem større utbetalinger på bekostning av mindre artister. (NTB)

  Bendik Hofseth
  Foto: Johs. Boe / Universitetet i Agder
Tilløp til kaos da superparet var på norgesbesøk i ettermiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no