Nokas
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX

Ti år siden Nokas-ranet

Oppsummert

Ti år etter ranet sliter Nokas-ansatte fortsatt psykisk. Det viser en fersk rapport om de som var på jobb da ranerne slo til mot Nokas i Stavanger sentrum.

 • Dette gjør Nokas-ranerne nå

  Snart er nesten hele ranslaget fra NOKAS-ranet for ti år siden ute av fengsel. En jobber som vaktmester, en i et transportfirma og en vil flytte hjem til familiegården og neste uke begjærer enda en raner løslatelse.

 • Nokas-ranet hadde skrekkeffekt

  Minst 100 millioner kroner er fortsatt på avveie etter ransbølgen for rundt 10 år siden. Det som ble kalt det det tunge ransmiljøet på Østlandet knyttes til flere store ran - blant annet NOKAS-ranet. - Dette var et miljø politiet visste om - men som det var svært vanskelig å skaffe opplysninger om. Det sier leder for krimredaksjonen i NRK, Olav Rønneberg.

  Rønneberg om Nokas-ranet og grunnen til at ransbølgen stoppet opp
 • NOKAS-ranere betaler tilbake

  Flere av NOKAS-ranerne har sagt ja til å betale månedlige avdrag for å betale tilbake pengene de stjal. Det sier forsikringsselskapet IF Forsikring, som jobber med å skaffe pengene som ble borte i ranet. Men det er opp til ranerne selv å bestemme hvor mye de vil betale tilbake hver måned.

 • 100 millioner fortsatt på avveie

  Minst 100 millioner kroner er fortsatt på avveie etter ransbølgen på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Lørdag er det ti år siden NOKAS-ranet i Stavanger. Dette og fire andre store ran knyttes alle til det ble kalt det tunge ransmiljøet på Østlandet.

Rønneberg om Nokas-ranet og grunnen til at ransbølgen stoppet opp

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no