PST
Foto: Scanpix

Terrortrusselen mot Norge

Oppsummert

I desember i fjor anslo PST at det er langt flere fremmedkrigere enn først antatt. De tror at opptil 140 fremmedkrigere har dratt fra Norge til Syria og Irak siden høsten 2012. 29. oktober 2015 sa de imidlertid at terrortrusselen er noe redusert.

 • Terrorsiktet trekker søksmål

  Den terrorsiktede ingeniøren som gikk til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver Aker Solution har trukket saken. Den 49 år gamle mannen ble suspendert og senere oppsagt av Aker Solutions 11. mai, melder NTB. Mannen ble løslatt i juni.

 • Liten nedjustering av terrortrussel

  Faren for at ekstreme islamister vil kunne gjennomføre et terrorangrep i Norge, er blitt noe mindre de siste månedene, sier PST. – Det innebærer en midtskalavurdering, som betyr at vi ligger rundt 50 prosents sannsynlighet, sier PST-sjefen Benedicte Bjørnland.

 • PST: – Frykter hjemmesitterne

  I løpet av året har trusselen fra hjemvendte fremmedkrigere blitt mindre. Nå er PST mer bekymret for hjemmesitterne på gutterommene som aldri har reist ut, men som kanskje planlegger voldelig handling, forteller PST-sjef Benedicte Bjørnland til NTB.

 • Terrormøte ble nedprioritert

  Det årlige møtet om terrorforebygging mellom PST og sentrale toppsjefer ble i år utsatt fordi for få prioriterte å komme, skriver Aftenposten. Kontaktgruppen ble opprettet i 2005 for å lære av feilene etter 11.september og terrorangrepene i London.

PST-sjef Benedicte Bjørnland forklarer hvorfor terrortrusselen er blitt noe mindre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no