PST
Foto: Scanpix

Terrortrusselen mot Norge

Oppsummert

I desember i fjor anslo PST at det er langt flere fremmedkrigere enn først antatt. De tror at opptil 140 fremmedkrigere har dratt fra Norge til Syria og Irak siden høsten 2012. 29. oktober 2015 sa de imidlertid at terrortrusselen er noe redusert.

 • PST: – Frykter hjemmesitterne

  I løpet av året har trusselen fra hjemvendte fremmedkrigere blitt mindre. Nå er PST mer bekymret for hjemmesitterne på gutterommene som aldri har reist ut, men som kanskje planlegger voldelig handling, forteller PST-sjef Benedicte Bjørnland til NTB.

 • Terrormøte ble nedprioritert

  Det årlige møtet om terrorforebygging mellom PST og sentrale toppsjefer ble i år utsatt fordi for få prioriterte å komme, skriver Aftenposten. Kontaktgruppen ble opprettet i 2005 for å lære av feilene etter 11.september og terrorangrepene i London.

 • Terrorsiktet fengsles i en uke

  26-åringen med bosnisk bakgrunn som ble pågrepet på Gardermoen av PST onsdag siktet for tilknytning til IS, ble fredag varetektsfengslet i en uke i fullstendig isolasjon. Mannen ble pågrepet etter å ha returnert fra Tyrkia.

 • IS-siktet eritreer løslatt

  23-åringen fra Eritrea, som er siktet for å ha forsøkt å tilslutte seg opprørsgruppa Den islamske staten (IS), er løslatt, melder VG. – Det er med bakgrunn i bevissituasjonen at vi har besluttet å løslate ham, sier Martin Bernsen i PST til VG.

PST-sjef Benedicte Bjørnland forklarer hvorfor terrortrusselen er blitt noe mindre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no