Politi utenfor HDI-arenaen i Hannover 17. nov. 2015
Foto: Julian Stratenschulte / Ap

Terrortrussel mot Hannover

Oppsummert

Kampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst etter en konkret bombetrussel mot hele Hannover nord i Tyskland. Deler av jernbanen ble sperret av etter funn av en mistenkelig gjenstand, som uskadeliggjøres tirsdag kveld.

 • Sikkerhetsmøte i Tyskland

  Tysklands statsminister Angela Merkel og flere ministre skal holde et ekstraordinært sikkerhetsmøte etter at en fotballkamp i Hannover ble avlyst på grunn av en terrortrussel. Samtalene vil finne sted onsdag etter et ordinært møte i regjeringen.

 • Togpassasjerer meldte fra

  En person skal ha oppført seg mistenkelig på toget hvor den mistenkelige gjenstanden ble funnet i Hannover. Personen skal ha lagt på sprang da medpassasjerer forsøkte å snakke til vedkommende, skriver NTB.

 • Gjenstand uskadeliggjøres

  Politiet i Hannover er i ferd med å uskadeliggjøre en bombelignende gjenstand som ble funnet i et tog tirsdag. Røntgenbilder av gjenstanden viser angivelig at den inneholder ledninger, et kretskort og en mobiltelefon, ifølge NDR.

 • – Ikke eksplosiver funnet hittil

  Regionalminister Boris Pistorius sier det så langt ikke har blitt funnet eksplosiver i Hannover. Han sier også det hittil ikke har blitt gjort noen arrestasjoner etter at bombetrusselen kom.

Pressekonferanse av tysk politi
Fotballstadion i Hannover evakueres

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no