Tysk flagg foran Brandenburger Tor i Berlin
Foto: STEFFI LOOS / Scanpix/AFP

Terrortiltak i Tyskland

Oppsummert

Tyskland vil ta statsborgerskapet fra fremmedkrigere og gjøre det lettere å deportere kriminelle utlendinger, for å forebygge terror. Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière la torsdag fram en omfattende rekke forslag til terrorbekjempelse.

 • Skal ha planlagt angrep i Tyskland

  Tyske myndigheter har pågrepet en russisk statsborger som er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i Tyskland, melder NTB. Mannen skal ha lagret en stor mengde eksplosiver i sin leilighet i Berlin i oktober 2016.

 • Tyskland: – Planla biologisk angrep

  Tysk politi slår fast at den tunisiske migranten som ble arrestert forrige uke planla et biologisk angrep, skriver AFP. Mannen ble pågrepet med store mengder av det svært dødlige giftstoffet ricin og annet materiale som brukes til å lage bomber.

 • Mistenkt for å ha laget giftvåpen

  Tysk påtalemyndighet mener den tunisiske 29-åringen som oppbevarte giftstoffet ricin i leiligheten sin i Köln, forsøkte å lage et biologiske våpen. Det er foreløpig ikke funnet noe som tyder på at han hadde lagt konkrete planer om et terrorangrep.

 • – 520 potensielle terrorister

  Den tyske innenriksministeren Thomas de Maiziere advarer mot 520 personer som er i stand til å gjennomføre terroraksjoner i Tyskland. Aldri har det vært flere personer som er i stand til å utføre angrep i Tyskland, sier han til avisa Bild.

 • Vil favorisere kristne immigranter

  Statsminister Angela Merkels støtteparti i Bayern vil ha strengere immigrasjonsregler i Tyskland og prioritere immigranter fra kristne, vestlige områder, ifølge et partidokument AFP har fått tilgang til.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no