NRK Meny
En soldat i De syriske demokratiske styrkene står midt blant ruinene i Raqqa
Foto: RODI SAID / Reuters

Terrorgruppen Den islamske stat (IS)

Oppsummert

Området som terrorgruppen Den islamske stat IS kontrollerer, krymper stadig. Koalisjonsstyrker har gjenerobret viktige byer i både Syria og Irak. De USA-støttede styrkene blant annet tatt byen Raqqa i Syria, omtalt som IS hovedsete de siste årene.

 • Indere funnet i massegrav i Irak

  39 indiske bygningsarbeidere som ble bortført av IS i Irak i 2014, er blitt funnet i en massegrav. DNA-tester bekrefter at det er bygningsarbeiderne som er begravet i landsbyen Badush, ifølge Indias utenriksminister Sushma Swaraj.

 • Fransk bøddel for IS er drept

  En fransk jihadist som arbeidet som bøddel for IS, er blitt drept, opplyser franske etterretningskilder. Maxime Hauchard har vært ettersøkt av både Frankrike og USA etter at han deltok i en IS-video som bøddel og drapsmann.

 • IS inviterer til Afghanistan

  IS i Afghanistan inviterer alle muslimer til å innvandre. – O, dere muslimer i alle hjørner av verden. Hvis dere ikke klarer å ta dere inn i Irak eller Sham (Syria), kom til Khorasan, sier en IS-kriger i en 25 minutter lang propagandafilm.

 • 16 drept i sammenstøt i Sinai

  Fire egyptiske soldater og ti islamister er drept i en egyptisk militæroperasjon mot terrorgruppa IS i Sinai, opplyser militære kilder til AFP. Den egyptiske hæren startet en offensiv mot IS i begynnelsen av februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no