NRK Meny
En soldat i De syriske demokratiske styrkene står midt blant ruinene i Raqqa
Foto: RODI SAID / Reuters

Terrorgruppen Den islamske stat (IS)

Oppsummert

Området som terrorgruppen Den islamske stat IS kontrollerer, krymper stadig. Koalisjonsstyrker har gjenerobret viktige byer i både Syria og Irak. De USA-støttede styrkene blant annet tatt byen Raqqa i Syria, omtalt som IS hovedsete de siste årene.

 • –20.000 IS-krigere i Irak og Syria

  Anslagsvis 20.000 til 30.000 IS-krigere er igjen i Irak og Syria på tross av nederlagene på slagmarken. I Afghanistan er IS i vekst, ifølge en ny FN-rapport. Rapporten viser også at strømmen av utenlandske rekrutter til IS så å si stanset.

 • IS-medlemmer mistet statsborgerskap

  Tre menn og to kvinner er fratatt sine australske statsborgerskap etter å ha slåss for IS i Irak og Syria. Alle fem hadde doble statsborgerskap. Torsdag sier Australias innenriksminister Peter Dutton at de fem ikke får komme tilbake til landet.

 • Europeere dømt for IS-tilhørighet

  En irakisk domstol har dømt en fransk mann og en tysk kvinne til livsvarig fengsel i Irak for å ha tilhørt terrorgruppen Den islamske stat. Flere IS-medlemmer har fått døds- og fengselsstraff i Irak etter det såkalte kalifatets fall.

 • IS-krigere overga seg i Afghanistan

  Over 150 IS-krigere, som var under angrep fra Taliban-opprørere, skal ha overgitt seg til afghanske sikkerhetsstyrker, skriver NTB. Ifølge politisjefen i Jawzjani-provinsen har Taliban-opprørere innledet en storoffensiv mot IS-opprørere i provinsen.

 • Kvinner og barn bortført av IS

  20 kvinner og 16 barn skal ha blitt bortført av terrororganisasjonen Den islamske stat sist uke, i den sørlige provinsen Sweida i Syria. De skal ha blitt tatt som gisler etter at landsbyene deres ble angrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no