Hopp til innhold
Al-Shabaab
Foto: Farah Abdi Warsameh / Ap

Terrorgruppa al-Shabaab

Oppsummert

Den militante gruppen al-Shabaab er tilknyttet al-Qaida og har som mål å opprette en fundamentalistisk islamsk stat i Somalia. Gruppen gjennomfører stadig angrep mot kontorer, hoteller og restauranter. Gruppen har også stått bak angrep i Kenya.

 • Fire drepne i sjølvmordsangrep i Somalia

  Minst fire er drepne og ni andre såra i eit sjølvmordsangrep på ein kafe i Somalias hovudstad Mogadishu. Den ytterleggåande islamistgruppa Al-Shabaab har teke på seg ansvaret for angrepet. Dei seier det var retta mot somaliske soldatar som får opplæring på eit militærakademi i nabolaget til kafeen, melder AFP.

 • Bombeangrep i Mogadishu

  Minst 15 mennesker ble drept og 13 såret da en bilbombe gikk av i nærheten av presidentpalasset i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag.

  Det ble tidligere meldt om åtte drepte og sju sårede, men tallet er siden oppdatert.

  Ifølge politisjefen i distriktet, Mucawiye Ahmed Mudey, var de fleste av de drepte sivile.

  Terrorgruppa al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet.

 • USA svartelister terrorledere

  Det amerikanske utenriksdepartementet har lagt til fem ledere for afrikanske terrorgrupper til sin svarteliste. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

  En av terrorlederene som nå får sitt navn på listen er Bonomade Machude Omar, kommandøren for Den islamske stat i Mosambik. Omar ledet angrepet mot et hotell i byen Palma der minst 12 personer mistet livet, og er ansvarlig for å ha drevet mer enn 8000 personer på flukt.

  I tillegg ble to ledere for Al-Qaida i Mali, Sidan ag Hitta og Salem ould Breihmatt skrevet inn på lista. Det ble også talspersonen for den somaliske terrorgruppen al-Shabaab, Ali Mohamed Rage, og en operativ leder for samme gruppe, Abdikadir Mohamed Abdikadir.

 • Minst 30 drepte i Al Shabaab-angrep

  Rundt 30 mennesker døde etter at terrorgruppa al-Shabaab angrep i delstaten Galmudug i Somalia. Al-Shabaab angrep en militærbase i Galmudugs by Wisil, blant annet ved bruk av bilbomber.

  Dette utløste konflikt mellom regjeringstoppene og lokalbefolkningen, melder Reuters. 30 mennesker, inkludert 17 soldater og 13 sivile omkom.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no