Al-Shabaab
Foto: Farah Abdi Warsameh / Ap

Terrorgruppa al-Shabaab

Oppsummert

Den militante gruppen al-Shabaab er tilknyttet al-Qaida og har som mål å opprette en fundamentalistisk islamsk stat i Somalia. Gruppen gjennomfører stadig angrep mot kontorer, hoteller og restauranter. Gruppen har også stått bak angrep i Kenya.

 • Al-Shabaab-leder drept

  Et høytstående medlem av terrorgruppen al-Shabaab ble drept i et amerikansk flyangrep i slutten av februar, opplyser USAs militærkommando i Afrika søndag til AFP. Bashir Mohamad Mahamoud skal ha vært høyt plasser i terrororganisasjonen i over et tiår

 • Minst 19 drept i Somalia

  Minst 19 personer er drept i kamper mellom ekstremistgruppen al-Shabaab og en lokal milits støttet av regjeringssoldater i sørlige Somalia. Ifølge landets regjering ble 15 medlemmer av ekstremistgruppen drept.

 • Al-Shabaab-angrep i Kenya

  Tre amerikanere er drept etter at al-Shabaab-ekstremister angrep en sentral militærbase, som brukes av amerikanske styrker, i Kenya. De har ødelagt amerikanske fly og kjøretøy. Fire al-Shabaab-medlemmer ble også drept i angrepet.

 • Militærbase i Kenya angrepet

  Terrororganisasjonen Al-Shabaab angrep søndag en militærbase i Kenya som brukes av amerikanske og kenyanske styrker, melder AFP. Angrepet skjedde i kystbyen Lamu nord-øst i landet, og har ifølge kenyanske myndigheter blitt slått tilbake.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no