Bevæpnet politi på Hartsfield-Jackson International Airport i Atlanta
Foto: TAMI CHAPPELL / Reuters

Terrorfrykt i USA

 • Vil scanne passasjerer på T-banen

  Et teknologiselskap i Los Angeles jobber nå med å utvikle teknologi som kan scanne passasjerer på byens T-bane, skriver CBS News. Dette for å forhindre terror. Stasjonen vil da bli den første i USA til å ha installert kroppsscannere.

 • Pågrepet for angrepsplaner 4. juli

  Én person er pågrepet, anklaget for å ha planlagt et angrep i sentrum av Cleveland i delstaten Ohio på USAs nasjonaldag 4. juli, opplyser FBI. Det føderale politiet omtaler personen, som ble pågrepet i helgen, som en sympatisør av al-Qaida.

 • Dømt for hemmelige CIA-fengsler

  Litauen og Romania lot CIA drive hemmelige fengsler der fanger ble mishandlet i kjølvannet av 11. september-angrepet, og har dermed gjort seg skyld i en rekke menneskerettsbrudd, fastslår Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ifølge DPA.

 • Setter Hamas-leder på terrorliste

  USA setter Hamas-lederen Ismail Haniyeh på sin terrorliste og innfører sanksjoner mot ham. "Haniya har nære forbindelser til Hamas' militære fløy og har støttet væpnet kamp mot sivile», heter det i kunngjøringen fra USA.

 • USA innfører ekstra sikkerhetssjekk

  Amerikanske transportmyndigheter iverksetter ekstra sikkerhetssjekk av gods på fly fra Egypt, Jordan, Saudi-Arabia, Qatar og De forente arabiske emirater til USA. Årsaken skal være frykt for terror.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no