NRK Meny
Fransk politi utenfor Notre Dame i Paris
Foto: ALAIN JOCARD / Afp

Terrorfrykt i Frankrike

Oppsummert

58 prosent av franskmenn mener president Emmanuel Macron ikke har gjort nok for å hindre terror. 78 prosent mener Macron må hindre at franske jihadister returnerer fra Syria og Irak, og 80 prosent vil frata terrordømte statsborgerskap.

 • Avverget terrorangrep i Frankrike

  Fransk politi hevder de har avverget to planlagte terrorangrep, skriver France24. En 38 år gammel mann fra Indre-regionen og to menn i 20-årene fra Paris er arrestert de siste ukene. Det ble funnet eksplosiver og IS-propaganda under begge aksjonene.

 • – Avverget angrep mot sexklubb

  Fransk politi har avverget et angrep mot en sexklubb og pågrepet en islamist etter å ha funnet eksplosiver hjemme hos mannen. Den pågrepne mannen er en fransk konvertitt som har blitt radikalisert, melder AFP.

 • Macron kritiseres for terrorinnsats

  58 prosent av franskmenn mener president Emmanuel Macron ikke har gjort nok for å hindre terror, ifølge en måling fra meningsmålingsinstituttet Elabe. 78 prosent mener Macron må hindre at franske jihadister returnerer fra Syria og Irak, melder NTB.

 • Brann i jødisk butikk i Paris

  Politiet i Paris mistenker at brannen i en jødisk butikk i dag tidlig var påsatt. Butikken ble i forrige uke vandalisert med graffiti med antisemittisk innhold, opplyser myndighetene i den franske hovedstaden til AP. Ingen ble skadd i brannen.

Eagles of Death Metal er forventet til å besøke blomsterhavet utenfor Bataclan.
Ekstra nyhetssending om angrepet i Frankrike og Tunisia
Ekstra nyhetssending om angrepet i Frankrike

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no