NRK Meny
Kulehull i vindu der én politimann ble drept og to skadet.
Foto: Filip Huygens / NRK

Terrorfrykt i Europa

Oppsummert

Flere europeiske byer, blant dem Barcelona, London, Manchester, Stockholm, Nice, og Brussel er blitt utsatt for terrorangrep det siste året.

 • Danmark forlenger grensekontrollen

  Danmark forlenger den midlertidige grensekontrollen fram til 12. mai 2018. Regjeringen begrunner det med migrantsituasjonen og den alvorlige terrortrusselen mot Danmark. Det er uklart om også den norske grensekontrollen vil bli forlenget.

 • Mor i retten for Syria-støtte

  Aktor krever 18 månederes fengsel for en fransk mor som har sendt penger til Syria-farende sønn. Hun er tiltalt for terrorfinansiering. Ifølge Le Monde mener hun å kun ha støtta sin sønn som sa han hadde behov for penger. Dommen ventes 28. september.

 • Tror angripere handlet alene

  De to mennene som gikk løs på soldater og politifolk i Brussel og London fredag, handlet begge alene, tror politiet. Begge mennene ropte Allahu akhbar under angrepene, ifølge DPA. Mannen i London ble pågrepet, mannen i Brussel ble skutt av politiet.

 • Marsj mot terror i Barcelona

  Titusener av mennesker er ventet å delta i en marsj mot terror i Barcelona lørdag. Forrige uke døde 15 personer i terrorangrep i Catalonia. Statsminister Marianjo Rajoy sier hele landet skal vise at de står samlet i kampen mot terror, melder AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no