NRK Meny
Kulehull i vindu der én politimann ble drept og to skadet.
Foto: Filip Huygens / NRK

Terrorfrykt i Europa

Oppsummert

Flere europeiske byer, blant dem Barcelona, London, Manchester, Stockholm, Nice, og Brussel er blitt utsatt for terrorangrep det siste året.

 • Mann pågrepet for terrorplaner

  Ifølge danske Ekstra Bladet er en 30 år gammel syrisk flyktning pågrepet for å ha planlagt et terrorangrep i København. Mannen, som har vært bosatt i Sverige, skal ha planlagt å angripe tilfeldige personer med kniv og detonere en bombe.

 • Flere pågrepet i antiterroraksjon

  Ti personer er pågrepet og siktet for terrorrelatert virksomhet i Frankrike og Sveits. Det opplyser de to landenes myndigheter, melder AFP. De pågrepne er i alderen 18 til 65 år. De er siktet for blant annet å tilhøre ekstremistgrupper.

 • Karl Johan terrorsikres

  Oslo kommune har i samarbeid med politiet og PST bestemt å terrorsikre Karl Johans gate i Oslo. Sikringen vil være «hindre» i form av tunge blomsterkasser, benker og betongringer. I tillegg vil det også bli strammet inn på reglene for varelevering.

 • Positiv til norsk beredskap

  Justisminister Per-Willy Amundsen mener norsk beredskap har tatt store steg i riktig retning på få år. Det sa han da han besøkte Kristiansand tidligere i dag, i forbindelse med terrorøvelsen Nordlys. Les mer.

  Amundsen
  Foto: Petter Strøm / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no