NRK Meny
Kulehull i vindu der én politimann ble drept og to skadet.
Foto: Filip Huygens / NRK

Terrorfrykt i Europa

Oppsummert

Ifølge Europol er 68 personer drept i terror i EU i 2017. Dette er en nedgang i antallet drepte i terror, men antall jihadist-inspirerte angrep er mer enn doblet.

 • Fortsatt stor terrorfare i EU

  Terrorfaren i EU er forstatt stor, til tross for at IS er i kraftig tilbakegang både i Irak og Syria. Det melder Europol. I 2017 falt antall drept i terror i EU til 68 personer. Men antall jihadist-inspirerte angrep ble mer enn doblet.

 • Mann pågrepet for terrorplaner

  Ifølge danske Ekstra Bladet er en 30 år gammel syrisk flyktning pågrepet for å ha planlagt et terrorangrep i København. Mannen, som har vært bosatt i Sverige, skal ha planlagt å angripe tilfeldige personer med kniv og detonere en bombe.

 • Flere pågrepet i antiterroraksjon

  Ti personer er pågrepet og siktet for terrorrelatert virksomhet i Frankrike og Sveits. Det opplyser de to landenes myndigheter, melder AFP. De pågrepne er i alderen 18 til 65 år. De er siktet for blant annet å tilhøre ekstremistgrupper.

 • Karl Johan terrorsikres

  Oslo kommune har i samarbeid med politiet og PST bestemt å terrorsikre Karl Johans gate i Oslo. Sikringen vil være «hindre» i form av tunge blomsterkasser, benker og betongringer. I tillegg vil det også bli strammet inn på reglene for varelevering.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no