Kulehull i vindu der én politimann ble drept og to skadet.
Foto: Filip Huygens / NRK

Terrorfrykt i Europa

Oppsummert

Ifølge Europol er 68 personer drept i terror i EU i 2017. Dette er en nedgang i antallet drepte i terror, men antall jihadist-inspirerte angrep er mer enn doblet.

 • Sju arrestert for terrorplaner

  Nederlandsk politi har pågrepet sju menn som er mistenkt for å ha planlagt et stort terrorangrep med blant annet bombebelter og et automatvåpen. Det opplyser den nederlandske påtalemakten. En av dem, en iraker, er tidligere dømt for IS-tilknytning.

 • Sverige utvidar grensekontrollen

  Sverige utvidar den indre grensekontrollen til fleire hamner og flyplassar frå om med måndag 2. juli. Politiet grunngir dette med behovet for å skilje mellom asylsøkjarar, økonomiske migrantar og potensielle terroristar og andre forbrytarar.

 • Varebil kjørte inn i avisbygg

  Ingen ble skadd da en mann natt til tirsdag kjørte en varebil rett inn i inngangspartiet til en av Nederlands største aviser, melder NTB. Føreren av bilen stakk av, og politiet har iverksatt en omfattende leting etter ham.

 • Fortsatt stor terrorfare i EU

  Terrorfaren i EU er forstatt stor, til tross for at IS er i kraftig tilbakegang både i Irak og Syria. Det melder Europol. I 2017 falt antall drept i terror i EU til 68 personer. Men antall jihadist-inspirerte angrep ble mer enn doblet.

 • Mann pågrepet for terrorplaner

  Ifølge danske Ekstra Bladet er en 30 år gammel syrisk flyktning pågrepet for å ha planlagt et terrorangrep i København. Mannen, som har vært bosatt i Sverige, skal ha planlagt å angripe tilfeldige personer med kniv og detonere en bombe.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no