NRK Meny
Skyting i Tunis
Foto: FETHI BELAID / Afp

Terrorangrep mot turister i Tunisia

Oppsummert

Minst 22 personer ble drept i et terrorangrep mot Nasjonalmuseet Bardo i Tunisia 18. mars. 18 av de drepte var turister, blant annet fra Italia, Frankrike, India, Frankrike, Storbritannia og Polen.

  • – Terrorist bak Bardo-terror drept

    – En av terrorlederne bak angrepet på Bardo-museet i Tunis ble drept av tunisiske sikkerhetsstyrker på fredag, ifølge landets myndigheter. 32-åringen var en av sjefene for en terror-gruppe som skal være tilknyttet Al-Qaida.

  • Fraråder reiser til Tunisia

    Utenriksdepartementet i Danmark fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Tunisia og oppfordrer dansker som befinner seg i landet, til å reise ut. UD i Norge har sagt at de vurderer situasjonen i Tunisia fortløpende, melder NTB.

  • Rådes til å forlate Tunisia

    Det britiske utenriksdepartementet frykter nye terrorangrep og ber britiske statsborgere forlate Tunisia. Ytterligere terrorangrep er svært sannsynlig, opplyser utenriksdepartementet ifølge BBC.

Tunisia er største eksportør av fremmedkrigere melder NRKs reporter fra Tunis. Terrorangrepet i museet like ved nasjonalforsamlingen er skremmende både for turismen og demokratiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no