Terrorangrep i Burkina Faso

 • 800.000 drevet på flukt

  I Burkina Faso er 800.000 personer drevet på flukt av terrorangrep. I 2018 var det 47.000 internt fordrevne i landet, nå er det mer enn 920.000, ifølge FN. Al Qaida, Boko Haram og IS hevder de står bak mange angrep de siste årene.

 • 36 sivile drept i Burkina Faso

  Væpnede menn har drept 36 sivile i angrep mot landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser myndighetene. Massakrene skjedde i Sanmatenga-provinsen og betegnes av regjeringen som et terrorangrep.

 • 14 drept i Burkina Faso

  14 sivile er drept i et terrorangrep nord i det afrikanske landet Burkina Faso, opplyser hæren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Jihadister skal ha stått bak angrepet som skjedde nær grensen mot Mali.

 • Ti døde i terror i Burkina Faso

  Ti mennesker er drept i et terrorangrep i landsbyen Sikire i det vestafrikanske landet Burkina Faso, melder nyhetsbyrået AFP, som siterer en sikkerhetskilde. Rundt ti væpnede personer skal ha kommet inn i landsbyen og drept ti personer og såret to.

Det er skutt i nærheten av den franske ambassaden

AFP: Minst 28 drept i Burkina Fasos hovedstad

Det er skutt i nærheten av den franske ambassaden
I hele natt pågikk det kamper rundt et hotell og en restaurant i Burkina Faso etter at væpnede islamister gikk til angrep fredag kveld. Lørdag morgen meldes det om skyting ved nok et hotell.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no