Bombe i Quetta i Pakistan

Terror i Pakistan

Oppsummert

Flere titusen mennesker er drept i terrorangrep I Pakistan siden 2004. Det verste angrepet var da 141 ble drept i et angrep på en skole i desember 2014.

 • Kongen med kondolanser til Pakistan

  Kong Harald har sendt sine kondolanser til Pakistans president Mamnoon Hussain etter terrorangrepene i Lahore. I kondolansebrevet til den pakistanske presidenten uttrykker Kongen sin dypeste medfølelse på vegne av seg selv og Norges befolkning.

 • 5.000 arrestert etter Lahore-angrep

  Over 5.000 personer skal være pågrepet etter selvmordsbomben som tok livet av 72 mennesker i en park i Lahore i Pakistan, opplyser myndighetene. Av disse er 216 fortsatt i arrest, mens resten er sluppet fri, melder Reuters.

 • Blomster foran Pakistans ambassade

  Flere mennesker kom til den pakistanske ambassaden i Oslo mandag for å vise sin solidaritet etter terrorangrepet i Lahore. Det ble lagt ned blomster og tent lys utenfor ambassaden.

  Blomster utenfor den pakistanske ambassaden
  Foto: Simon Solheim / NRK
 • Solberg fordømmer Lahore-terror

  Statsminister Erna Solberg (H) fordømmer bombeangrepet som kostet minst 72 mennesker livet i Lahore i Pakistan. – Mine tanker går til de etterlatte, de sårede og de rammede, skriver statsministeren på Twitter mandag ettermiddag.

  Laster Twitter-innhold
 • Halvparten av terrorofrene var barn

  29 av de 72 drepte etter søndagens selvmordsangrep i Lahore i Pakistan var barn. Over 200 er såret, mange av dem alvorlig. Pakistansk Taliban sier at angrepet rettet seg mot kristne, men ifølge politiet er de fleste av de omkomne muslimer.

Bombe i Quetta i Pakistan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no