NRK Meny
Ofre for bombeangrep i Peshawar bringes til sykehus
Foto: Muhammad Sajjad / AP

Terror i Pakistan

Oppsummert

Valgkampen i Pakistan preges av en rekke terroranlgrep mot valgmøter og politiske kandidater. IS har sagt at de står bak flere av de dødelige angrepene. 25. juli har Pakistan valg både på riksplan og for provinsene.

 • Dødstallet i Pakistan oppe i 149

  Tallet på drepte i terrorangrepet som rammet Pakistan fredag er nå oppe i 149, melder nyhetsbyrået AFP. IS har innrømmet at de sto bak angrepet på et valgmøte ved byen Quetta. Søndag var nasjonal sørgedag i Pakistan.

  Sørgende i Lahore i Pakistan
  Foto: K.M. Chaudary / AP
 • 128 drept i Pakistan-terror

  Dødstallet etter fredagens terrorangrep mot et valgmøte i byen Bastung ved Quetta i Pakistan, er oppe i 128, ifølge lokale myndigheter. Terrorangrepet er dermed det blodigste i Pakistan siden 2014.

 • IS hevder å stå bak Pakistan-angrep

  Gruppa IS oppgir at deres medlemmer sto bak selvmordsangrepet som krevde minst 85 menneskeliv på et valgkamparrangement i Pakistan. Den ytterliggående islamistgruppa tar på seg skylden gjennom en melding på IS' propagandaorgan Amaq.

 • Minst 85 drept i Pakistan

  Minst 85 mennesker er drept og over 100 såret i et bombeangrep mot et valgkamparrangement utenfor Quetta sørvest i Pakistan. Bombeangrepet skjer under to uker før pakistanere går til valg, og få timer etter at et annet arrangement ble angrepet.

Politikerfamilie rammet av nytt drap i Pakistan – minst 20 døde
Ambulanser i shoppingområdet i Lahore der en bombe gikk av. Ødelagte bygg og biler. Foto: Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no