Terror i Nigeria

Oppsummert

Over 20 personer skal være drept i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk prosesjon i Nigeria i delstaten Kano, ifølge nyhetsbyrået AFP. Boko Haram mistenkes for angrepet.

 • Angrep på oljeledning i Nigeria

  En gruppe væpnede opprørere fra en frigjøringsgruppe kalt MEND, har angrepet den sentrale Trans Forcado-oljeledningen i Niger-deltaet. Ifølge den nigerianske avisen The Vanguard skal det dreie seg om en utbrytergruppe fra MEND.

 • Ni drept av bombe i Nigeria

  Ni mennesker er drept i to bombeeksplosjoner som Boko Haram mistenkes for å stå bak i Nigeria. Den første eksplosjonen skjedde da to selvmordsbombere forsøkte å ta seg inn i en leir med flyktninger i Maiduguri. Den andre gikk av en kilometer unna.

 • Sprengte oljeleidning i Nigeria

  Militante opprørarar i Nigeria sprengte sundag oljeleidninga Afisere-Ekiugbo i Niger-deltaet, melder Reuters. Angrepet er det seinaste i ei rekke åtak på oljeindustrien i landet. Det er ikkje klart kva følgjer sprenginga fekk.

 • Nigeria: 6 drept i selvmordsangrep

  Seks mennesker ble drept ​​da en selvmordsbomber detonerte sine eksplosiver ved en moské i Damboa, nordøst i Nigeria fredag, sier hæren ifølge AFP.

 • Nigeria: – Jihadist-leder pågrepet

  Lederen for en ytterliggående islamistisk væpnet gruppe i Nigeria er pågrepet, ifølge forsvaret i landet. En militær talsmann sier arrestasjonen av Khalid al-Barnawi, som leder den væpnede gruppen Ansaru, er et gjennombrudd i kampen mot terrorisme.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no