Redningsmannskaper etter terrorangrepet i London
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Terror i London

Oppsummert

Den britiske hovedstaden er rammet av en rekke alvorlige terrorangrep de siste årene, blant annet på London Bridge, på undergrunnsbanen og busser.

 • 15 år siden terrorangrep i London

  Det har gått 15 år siden terrorangrepet i London, der 52 mennesker mistet livet. 700 ble såret da tre selvmordsbomber gikk av på ulike undergrunnsstasjoner og én på en buss, 7. juli 2005. Tirsdag holdt byens ordfører en minnemarkering i Hyde Park.

  Terror i London 2005
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Hevder terrorist var IS-kriger

  Mannen som i går ble skutt og drept av politiet i London, skal ha vært en tidligere IS-kriger hevder terrororganisasjonen selv. Tre personer ble såret i angrepet. Mannen slapp nylig ut av fengsel etter at han hadde sonet en terrordom på 3,5 år.

 • Undersøker bolig etter terrorangrep

  Britisk politi etterforsker knivangrepet i London og har mandag undersøkt en bolig sør i byen og en adresse i Bishop's Stortford nær Stansted flyplass. Søndag uttalte politiet at knivangrepet hvor to personer ble angrepet var terrorrelatert.

 • Streatham-angriperen identifisert

  Mannen bak tyerrorangrepet i Streatham i Sør-London er identifisert som 20 år gamle Sudesh Amman. Han ble skutt og drept av politiet etter angrepet. Amman ble nylig løslatt fra fengsel, hvor han hadde sonet for terrorforbrytelser.

  Sudesh Amman
  Foto: Metropolitan Police / AP / NTB Scanpix
 • Endrar handtering av terrordømte

  Statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, varslar at dei vil endre korleis dei handterer terrordømte som er sleppt fri frå fengsel, ifølge NTB. Søndag vart tre personar skadde i eit terroråtak, og gjerningsmannen var ein terrordømt som var ute

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no