KUWAIT-UNREST-ISLAM-SHIITE-BLAST
Foto: YASSER AL-ZAYYAT / Afp

Terror i Kuwait

Oppsummert

Minst 27 personer er drept i angrepet mot en sjia-moskeen Al-Imam al-Sadeq i Kuwait, og minst 227 personer er skadet. Terrorgruppen IS sier de står bak angrepet som var et selvmordsangrep.

 • Egyptisk mann angrep soldater

  En egyptisk mann er arrestert i Kuwait etter å ha kjørt en søppelbil lastet med sprengstoff og IS-papirer inn i en bil med fem amerikanske soldater. Egypteren selv var den eneste som ble skadet i angrepet, ifølge myndighetene.

 • Pågrep IS-mistenkte med angrepsplan

  Politiet i Kuwait har pågrepet fem mistenkte IS-medlemmer som har innrømmet å ha planlagt terrorangrep i landet. Én av de fem, Talal Raja (18), skal ha forklart at han planla et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské og et regjeringsbygg tirsdag.

 • Tre brødre arrestert for terror

  Saudi-Arabiske myndigheter har arrestert tre brødre som de mener kan knyttes til terrorangrepet mot en sjia-moské i slutten av juni. To politimenn skal ha blitt skutt og skadet da brødrene prøvde å flykte, melder Aljazeera.

 • Kuwait aksjonerer mot IS-celler

  Kuwaits innenriksminister sier landet er i en krigstilstand etter at IS gikk til angrep mot en sjia-moske i Kuwait fredag. Nå varsler han aksjon mot IS-celler som befinner seg i landet. – Vi venter ikke på at de prøver lykken igjen, sier ministeren.

 • Lydklipp med Kuwait-bombemann

  Jihadistgruppen IS har publisert et lydklipp som skal være en erklæring fra mannen som fredag sprengte seg selv og drepte 27 personer i en moské i Kuwait. Stemmen sier at sjiamuslimer kan forvente hevn for å «fornærme islam».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no