Terroraksjon i Garissa
Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Terror i Kenya

Oppsummert

I alt 148 mennesker ble drept da væpnede menn skjærtorsdag stormet høyskolen i den kenyanske byen Garissa nær grensa til Somalia. Den somaliske terrorgruppen Al-Shabaab sier den står bak angrepet.

 • Arresterte for terrorplanlegging

  I hovudstaden Nairobi i Kenya er fem personar arresterte mistenkte for å ha planlagt eit terrorangrep, ifølge ein politilogg som nyheitsbyrået AFP har sett. Det er foreløpig ikkje klart om dei fem har tilknyting til ein terrororganisasjon.

 • Kenya åpner hotell igjen

  Kenya åpner luksushotellet i Nairobi som ble stormet av terrorgruppen al-Shabaab i januar. 22 mennesker ble drept under angrepet som endte i at kenyanske sikkerhetsstyrker drepte alle terroristene.

 • Livsvarig fengsel for massakre

  En av de tiltalte for terrorangrepet mot Garissa University College i Kenya er dømt til livsvarig i fengsel. To andre ble dømt til 41 år. 148 mennesker ble drept i massakren i 2015, uført av somaliske jihadister.

 • Tre dømt etter terror i Kenya

  Tre menn er kjent skyldige i sammensvergelse for å utføre en terrorhandling i Kenyas hovedstad Nairobi etter angrepet på Garissa-universitetet i 2015 der 148 mennesker ble drept. Straffeutmålingen kommer 3. juli.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no