Terra-gruppen
Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Terra-saken

Oppsummert

Forsikringsselskapet AIG er dømt til å betale åtte Terra-kommuner ialt 93 millioner kroner i erstatning og renter. Dommen i Oslo tingrett er erstatning er for tap på investeringer som Terra Securities anbefalte i 2008.

 • Sluttstrek for Terra-skandalen

  12 år etter Terra-skandalen er det i dag satt sluttstrek i saken, skriver Hattfjelldal kommune. Forsikringsselskapet AIG trekker tilbake sin ankeog må betale åtte kommuner 77,5 millioner kroner.

  Terra Securities
  Illustrasjon: Kyrre Lien / SCANPIX
 • Advokat-regning på 290 millioner

  Advokatene som har jobbet med å rydde opp etter Terra-saken det siste tiåret har tjent gode penger. Sammenlagt brukte de åtte involverte kommunene og Terra Securities' konkursbo 290 millioner kroner på advokatutgifter, skriver Klassekampen.

 • Terra-kommuner får 93 millioner

  Forsikringsselskapet AIG er dømt til å betale åtte Terra-kommuner ialt 93 millioner kroner i erstatning og renter. Dommen falt i Oslo tingrett i dag. Erstatningen er for tap på investeringer som Terra Securities anbefalte i 2008.

 • Kvinesdal får tilbake 7,1 millioner

  Kvinesdal kommune får 7,1 millioner kroner i erstatning og renter fra forsikringsselskapet AIG, etter Terra-skandalen i 2008. Dommen falt i Oslo tingrett mandag. Erstatningen er for tapet på investeringer gjort på råd fra Terra Securities. Les mer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no