NRK Meny
Grenseovergang Syria

Tenåringssøstre til Syria

Oppsummert

To søstre fra Bærum, på 16 og 19 år, reiste i oktober 2013 til Syria for å delta i hellig krig. PST etterforsker de to jentene, som er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. I 2017 ble de etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

  • TV2: Søstrer vert etterforska av PST

    Politiets tryggingsteneste har starta etterforsking av dei to norsk-somaliske søstrene som reiste frå Noreg til Syria i 2013. Søstrene er under etterforsking for terrordeltaking, melder TV2.

  • – Jentene i god behold

    – Jentene er nå hos vennligstilte mennesker som vi stoler på, eller, som vi ikke har annet valg enn å stole på, sier advokat Geir Lippestad til VG. Den usikre situasjonen gjør det vanskelig å få dem ut av landet, skriver avisen.

  • Faren til de to norsk-somaliske søsknene som har reist til Syria forteller nå at han har funnet døtrene. De er i Syria og den yngste av dem er skadet.

    Faren til de to norsk-somaliske søsknene som har reist til Syria forteller nå at han har funnet døtrene. De er i Syria og den yngste av dem er skadet.
Faren til de to norsk-somaliske søsknene som har reist til Syria forteller nå at han har funnet døtrene. De er i Syria og den yngste av dem er skadet.
Nina Karstensen Bjørlo, kriminalsjef i Asker og Bærum opplyser at det er vanskelig for norske myndigheter å gjøre noe for de to jentene som har reist til Syria for å hjelpe til i krigen.
Tormod Strand rapporterer om somaliske jenter, fra Tyrkia på morgenen 31.10.2013.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no