NRK Meny
Grenseovergang Syria

Tenåringssøstre til Syria

Oppsummert

To søstre fra Bærum, på 16 og 19 år, reiste i oktober 2013 til Syria for å delta i hellig krig. PST etterforsker de to jentene, som er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. I 2017 ble de etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

  • TV2: Søstrer vert etterforska av PST

    Politiets tryggingsteneste har starta etterforsking av dei to norsk-somaliske søstrene som reiste frå Noreg til Syria i 2013. Søstrene er under etterforsking for terrordeltaking, melder TV2.

  • – Jentene i god behold

    – Jentene er nå hos vennligstilte mennesker som vi stoler på, eller, som vi ikke har annet valg enn å stole på, sier advokat Geir Lippestad til VG. Den usikre situasjonen gjør det vanskelig å få dem ut av landet, skriver avisen.

  • Faren til de to norsk-somaliske søsknene som har reist til Syria forteller nå at han har funnet døtrene. De er i Syria og den yngste av dem er skadet.

    Faren til de to norsk-somaliske søsknene som har reist til Syria forteller nå at han har funnet døtrene. De er i Syria og den yngste av dem er skadet.
Faren til de to norsk-somaliske søsknene som har reist til Syria forteller nå at han har funnet døtrene. De er i Syria og den yngste av dem er skadet.
Nina Karstensen Bjørlo, kriminalsjef i Asker og Bærum opplyser at det er vanskelig for norske myndigheter å gjøre noe for de to jentene som har reist til Syria for å hjelpe til i krigen.
Tormod Strand rapporterer om somaliske jenter, fra Tyrkia på morgenen 31.10.2013.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no