Hopp til innhold
Telefonen ringer
Foto: Margret Helland / NRK

Nødetatene

  • Nødsentralen kan ta imot videoanrop

    Nød- og legevaktsentraler over store deler av landet har tatt i bruk videostrømming fra innringeres mobiltelefoner. Folk som ringer nødnumrene, kan nå gi operatøren tillatelse til å se gjennom mobilkameraet.

    – I uklare situasjoner har video hjulpet operatørene til å forstå hva som skjer hos innringeren. Det har vært direkte livreddende i noen tilfeller, sier Steinar Olsen, avdelingsdirektør for akuttmedisin og beredskap i Helsedirektoratet.

    Hittil er det gjennomført godt over 100.000 videooverføringer med løsningen, som er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse i samarbeid med Helsedirektoratet.

    (NTB)

  • Klatreulykke på Tjøme

    En mann har falt i en klatreulykke på Tjøme, og blir nå fraktet til sykehuset i Vestfold. Mannen skal være ved bevissthet, men skadet i hodet og nakken. Ifølge lokalavisa Tønsbergs Blad skal den unge mannen ha falt et sted mellom fem og seks meter, men hadde hjelm.

  • Telia-problemer løst

    Problemene Telia hadde med sin bedriftsløsning tirsdag ettermiddag, er løst. – Vi beklager så mye de ulempene dette har medført, skriver informasjonssjef Daniel Barholm i Telia i en SMS til NTB.

  • Feil med trygghetsalarmer i Drammen

    «En nettverksfeil fører til at trygghetsalarmene ikke virker som de skal», melder Drammen kommune på Facebook. Feilen skal skyldes problemene med Telia-nettet. Det jobbes med å rette opp feilen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no