Tekstilfabrikk raste sammen i Bangladesh

 • 17 anmeldt etter fabrikkollaps

  Antikorrupsjonskommisjonen i Bangladesh har anmeldt 17 personer for regelbrudd i forbindelse med oppføringen av fabrikkbygget som kollapset i fjor. Over 1.130 mennesker mistet livet. De anmeldte er en ordfører, ingeniører og fabrikkeiere, skriver NTB.

 • Ordfører arrestert etter Bangladesh-kollapsen

  Ordføreren i byen i Bangladesh der en tekstilfabrikk kollapset i april er arrestert av politiet. Han var etterlyst og ønsket i avhør for sin rolle i at bygget fikk offentlige godkjenninger, melder nyhetsbyrået AFP.

  Bygningskollaps i Bangladesh
  Foto: Kevin Frayer / Ap
 • Bangladesh lover bedre forhold for tekstilarbeiderne

  Utenriksministere Dipu Moni lover at landets tekstilarbeidere skal få bedre rettigheter og tryggere arbeidsforhold. Hun sier at ulykkene som har skjedd i det siste er uakseptable og at arbeidsforholdene må bedres raskt. Det skal blant annet ansettes 200 nye inspektører i løpet av året, slik at landet totalt får 800.

 • Bangladesh sjokkert over USA-restriksjoner

  Bangladeshs utenriksdepartement kalte fredag USAs avgjørelse om å frata landet handelsprivilegier for «sjokkerende», melder nyhetsbyrået AFP. Bakgrunnen er tragedien i mai, der over 1.100 tekstilarbeidere mistet livet i en fabrikkollaps. USA ønsker bedre sikkerhet i Bangladesh, men landet mener de har gjort klare grep siden ulykken og sier dette bare vil ramme arbeiderne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no