Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.

Tankskip i brann i Omanbukta

Oppsummert

Det er fortsatt uklart hva som forårsaket eksplosjonene om bord i Front Altair og Kokuka Courageous i Omanbukta torsdag. USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å ha angrepet tankskipene. Iran nekter for å ha noe med hendelsene å gjøre.

 • USA: Ønsker ikke krig med Iran

  USA «vil ikke ha krig» med Iran, sier utenriksminister Mike Pompeo til Fox News. USAs president Donald Trump har anklaget Iran for å stå bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta nylig, noe Iran avviser. Forholdet mellom de to landene er spent.

  Mike Pompeo
  Foto: Eric Baradat / AFP
 • – Nesten sikre på at Iran står bak

  Storbritannia er nesten sikre på at Iran stod bak angrepene på tankskipene i Omanbukta, sier utenriksminister Jeremy Hunt til BBC. Hunt har tidligere kritisert Labour-leder Jeremy Corbyn, som mener det ikke finnes bevis på at Iran står bak.

 • Front Altair fremme i Emiratene

  Det brannskadde Frontline-tankskipet Front Altair har søndag kommet til De forente arabiske emirater etter det som antas å ha vært et angrep i Omanbukta før helgen. Spesialister er på plass for å inspisere skipets skader, opplyste Frontline lørdag.

 • Mener Iran prøvde å skyte ned drone

  USA mener at Iran tidligere denne uka prøvde å skyte ned en amerikansk drone. Ifølge kunngjøringen skal dronen ha vært på vei for å gjøre observasjoner rundt ett av tankskipene som ble angrepet i Omanbukta.

 • Storbritannia kalt inn på teppet

  Irans utenriksdepartement har kalt Storbritannias ambassadør inn på teppet etter at britene beskyldte Teheran for å stå bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta. Iran har blankt avvist beskyldningene fra USA om at det er de som står bak.

  Front Altair-tankskipet
  Foto: - / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no