Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.

Tankskip i brann i Omanbukta

Oppsummert

Det er fortsatt uklart hva som forårsaket eksplosjonene om bord i Front Altair og Kokuka Courageous i Omanbukta torsdag. USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å ha angrepet tankskipene. Iran nekter for å ha noe med hendelsene å gjøre.

 • USA: Tankskip-mine ligner iransk

  Amerikansk marineekspert mener mine festet på det japanske tankskipet Kokuka Courageous forrige uke, ser ut som en iransk mine, ifølge AP. Angrepet i Omanbukta rammet også et norskeid skip. USAs utenriksminister anklager Iran for å stå bak, men Iran nekter.

  Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.
 • USA slipper nye bilder av tankskip

  Utenriksdepartementet i USA gir ut nye bilder som de hevder skal vise iransk mannskap som fjerner en udetonert mine fra et japansk tankskip i Omanbukta.

  U.S. Pentagon in Washington releases handou
  Foto: Us Navy / Reuters
 • USA: Ønsker ikke krig med Iran

  USA «vil ikke ha krig» med Iran, sier utenriksminister Mike Pompeo til Fox News. USAs president Donald Trump har anklaget Iran for å stå bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta nylig, noe Iran avviser. Forholdet mellom de to landene er spent.

  Mike Pompeo
  Foto: Eric Baradat / AFP
 • – Nesten sikre på at Iran står bak

  Storbritannia er nesten sikre på at Iran stod bak angrepene på tankskipene i Omanbukta, sier utenriksminister Jeremy Hunt til BBC. Hunt har tidligere kritisert Labour-leder Jeremy Corbyn, som mener det ikke finnes bevis på at Iran står bak.

 • Front Altair fremme i Emiratene

  Det brannskadde Frontline-tankskipet Front Altair har søndag kommet til De forente arabiske emirater etter det som antas å ha vært et angrep i Omanbukta før helgen. Spesialister er på plass for å inspisere skipets skader, opplyste Frontline lørdag.

Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no