Afghanske kvinner og barn
Foto: Anja Niedringhaus / AP

Taliban-forhandlinger

Oppsummert

Amerikanske myndigheter og Taliban har forsøkt å få på plass fredssamtaler, for å få en slutt på den over 18 år lange krigen.

 • Kan redusere Natos nærvær

  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier til VG at det er aktuelt å redusere antall soldater i Afghanistan, dersom Taliban blir mindre voldelige. Stoltenberg sier at det er gjort betydelige fremskritt i forhandlingene med Taliban de siste dagene.

 • Mulig våpenhvile med Taliban

  Det skal være oppnådd enighet mellom Taliban og USA om en sju dager lang våpenhvile i Afghanistan, det sier en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AP. Ifølge den anonyme kilden kan våpenhvilen føre til fredssamtaler.

 • Framgang i forhandlingene

  Afghanistans president Ashraf Ghani sier det er framgang i USAs samtaler med Taliban. Oppdateringen på Twitter kom etter en samtale mellom Ghani og USAs utenriksminister Mike Pompeo.

 • Trump-utsending møtte Taliban

  Donald Trumps spesialutsending til Afghanistan, Zalmay Khalilzads, har møtt representanter for Taliban, knapt en måned etter at USA avlyste fredssamtalene. Møtet fant sted i Pakistans hovedstad Islamabad torsdag, opplyser to kilder til Reuters.

 • Taliban mener USA har mest å tape

  Taliban sier at USA har mest å tape på å avlyse fredsforhandlinger, som kan få slutt på den 18 år lange krigen i Afghanistan, skriver BBC. Donald Trump avlyste det hemmelige møte etter at Taliban innrømte å stå bak et angrep som drepte en amerikaner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no