Signering i Doha av avtalen mellom USA og Taliban
Foto: Hussein Sayed / AP/NTB Scanpix

Taliban-avtale med USA

Oppsummert

USA og Taliban har undertegnet en avtale om at USA skal trekke tusenvis av soldater ut av Afghanistan. Til gjengjeld har Taliban garantert at Al Qaida ikke vil få etablere seg i landet. Avtalen er ment å bane vei for varig fred. FN støtter avtalen.

 • Pompeo reiser til Afghanistan

  Den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo har reist til Kabul i Afghanistan for å følge opp fredsavtalen USA og Taliban signerte i februar. Pompeo reiser på tross av pandemien som ellers har lagt begrensninger på reiser over hele verden.

 • Taliban med militærstøtte fra USA

  USA har til en viss grad støttet Taliban militært når islamist-bevegelsen har vært i kamp mot rivalen IS sør i Afghanistan. Det sa USAs øverstkommenderende for styrkene i Midtøsten, Kenneth «Frank» McKenzie i Kongressen tirsdag.

 • FN støtter Taliban-avtale

  FNs sikkerhetsråd har enstemmig gitt sin støtte til fredsavtalen mellom USA og Taliban. Avtalen innebærer betydelige skritt i retning av en slutt på krigen i Afghanistan, heter det i en resolusjon som ble vedtatt tirsdag.

 • USA ber FN støtte Taliban-avtale

  USA ber FNs sikkerhetsråd støtte fredsavtalen som er forhandlet fram med Taliban i Afghanistan, opplyser diplomatiske kilder. Ifølge avtalen skal USA trekke flere tusen soldater ut av landet. Avtalen er ment å bane vei for varig fred i Afghanistan.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no