NRK Meny
Redningsmannskaper etter terrorangrepet i London
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

T-baneangrep i London

Oppsummert

En undergrunnsbane sørvest i London ble rammet av en eksplosjon fredag. Ingen mistet livet, men 29 ble sendt til sykehus da noe som trolig var en hjemmelaget bombe eksploderte i en T-banevogn.

 • Livstids fengsel for T-bane-bomber

  En 18 år gammel irakisk asylsøker er dømt til fengsel på livstid for å ha detonert en sprengladning i Londons T-banesystem i september i fjor. Ingen ble drept, men 30 personer ble såret da sprengladningen gikk av i en T-banevogn i morgenrushet.

 • Ny pågripelse etter London-angrep

  En 20 år gammel mann er pågrepet i Cardiff i forbindelse med bombeangrepet på T-banen i London, opplyser politiet ifølge Sky News. Dermed er sju personer pågrepet.

 • Siktelse mot 18-åring i London

  Britisk politi har siktet en 18-åring for drapsforsøk etter T-baneangrepet i London, melder AP. Ifølge AFP er det det samme mannen som ble arrestert dagen etter angrepet.

 • T-banebomben var svært farlig

  Londons politisjef sier bomben som ikke detonerte som planlagt på undergrunnsbanen i London forrige uke, var svært farlig og at angrepet mot T-banen kunne gått langt verre i et intervju med radiostasjonen LBC.

 • London-politiet har løslatt mann

  Politiet i London har løslatt enda en av de seks mennene som har blitt pågrepet i forbindelse med T-baneangrepet forrige uke. Mannen, som er 48 år gammel, ble pågrepet i Newport i Wales onsdag. Fire andre er fortsatt fengslet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no